HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić: On ima ono što nam fali, bio je glavni

Foto: Davor Javorović / Pixsell

"NE BIH izdvajao pojedince", rekao je Zlatko Dalić nakon što je Hrvatska odličnom igrom razbila Slovačku 4:0 u četvrtom kolu kvalifikacija za Euro 2020. Ipak, jednog od trojice najboljih je morao izdvojiti.

"Sjajni su bili sva trojica. Petković da zadrži loptu, Bartolec je bio sjajan u defenzivi, a Vlašić ima energiju koja nam fali, bio je možda glavni igrač danas."

Nikola Vlašić je mjesec dana prije 22. rođendana u šestom nastupu za seniorsku reprezentaciju postigao svoj prvi gol, koji je ujedno bio i prvi zgoditak Hrvatske protiv Slovačke. 

Osim što je suparnika načeo golom, odlično je igrao i doslovno podigao Hrvatsku iz letargije u koju je posljednjih godinu dana upala lošim igrama u Ligi nacija i na početku kvalifikacija za Euro.

Zato je izbornik istaknuo upravo Vlašićev energetski doprinos.

Vlašić je i ranije zaslužio ulazak u prvu momčad reprezentacije i glavnu ulogu jer posljednjih godinu dana igra u životnoj formi za CSKA.

Ali ni sada ne bi upao u prvu momčad da Rakitić nije otkazao zbog svoje teške situacije u Barceloni. 

S obzirom na to kako je Vlašić odigrao u Slovačkoj, čini se da bi Rakitića i povratkom u reprezentaciju mogla čekati klupa.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.