Ćupić predvodio Gorenje do pobjede nad Kielcom!

SJAJNI hrvatski ukometni reprezentativac Ivan Ćupić postigao je 10 golova u domaćoj pobjedi svog Gorenja Velenja protiv poljskog Kielcea u 8. kolu B-skupine Lige prvaka.

Hrvatski reprezentativac bio je najbolji strijelac svoje momčadi koja je ovom pobjedom napravila velik korak ka osiguravanju četvrtog mjesta u skupini, koje na kraju natjecanja vodi u osminu finala. Gorenje Velenje sada ima 5 bodova, za dva više od francuskog Chamberyja i sarajevske Bosne, no i susret više od tih klubova.

Bila je to vrlo izjednačena utakmica u kojoj su gosti vodili cijelo prvo poluvrijeme, a na odmor se otišlo pri rezultatu 17:17. Čupić je golom za 18:17 svojoj momčadi donio prvo vodstvo na utakmici. Do kraja dvoboja je bilo dramatično, a uz Ćupića, koji je pet od 10 golova zabio iz sedmeraca, junak domaće momčadi bio je i srpski vratar Ivan Gajić, koji je četiri sekunde prije kraja dvoboja obranio sedmerac Stojkoviću i sačuvao oba boda Velenjčanima.

Od gostiju, koje vodi slavni trener i poljski izbornik Bogdan Wenta, najefikasniji su bili Stojković sa 11 i Knudsen sa 5 golova.

U 8. kolu A-skupine francuski Montpellier očekivano je u gostima svladao PAOK sa 34:23, čime je učvrstio vodstvo na ljestvici. Momčad Montpelliera pitanje pobjednika riješila je već u 1. poluvremenu, koje je dobila s 19:10.

Liga prvaka, 8. kolo (srijeda):

Skupina A:

PAOK - Montpellier 23:34

Redolijed: 1. Montpellier 14, 2. Čehovski Medvjedi 10 (-1), 3. Valadollid 9 (-1), 4. Constanta 6 (-1), 5. Pick Szeged 3 (-1), 6. PAOK 2

Skupina B: Gorenje – Kielce 36:35

Redoslijed: 1. Veszprem 12 (-1), 2. Rhein-Neckar Löwen 12 (-1), 3. Kielce 9, 4. Gorenje 5, 5. Chambery 3 (-1), 6. Bosna 3 (-1)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.