Cro Copu se poklonio Minotaur, prvi koji ga je "ispendrečio": Mirko, jedan si od najvećih

JEDAN od najvećih MMA boraca svih vremena, Antonio Rodrigo Nogueira, poznatiji kao Minotaur, odlučio se javno pokloniti Mirku Filipoviću koji se umirovio nakon poraza na UFC-u 137.

I Brazilac je bio u sličnoj situaciji; suočen s teškim ozljedama, operacijama i lošijim rezultatima, no na priredbi ovog ljeta u Rio de Janeiru izvukao je nokaut protiv Brendana Schauba i najavio nastavak karijere.

Minotaur je na svom Facebook profilu objavio fotografiju sebe i Cro Copa, a sve je popratio dirljivim komentarima.

"Prošlo je dosta vremena od kada je uslikana ova fotografija. Ovdje sam na slici s Mirkom 'Cro Copom' Filipovićem koji se umirovio nakon UFC-a 137."

"Mirko je bez sumnje jedan od najboljih boraca u povijesti MMA-ja. Htio sam mu se samo zahvaliti na svemu što je učinio za ovaj sport i čestitati mu na brilijantnoj karijeri. Neka Bog bude s tobom Cro Cop!"

Filipović i Nogueira sučelili su se davne 2003. godine na Prideu pod nazivom "Final Conflict". Nakon sjajne prve runde našeg borca u kojoj je Nogueira preživio snažni i precizni high kick, uslijedio je preokret u drugoj dionici. Brazilac je srušio Mirka, sjeo mu u mount i na kraju ga završio polugom na ruku. Tada je to bio prvi poraz u karijeri za Filipovića, a Brazilac je uzeo privremeni pojas prvaka Pridea. Mnogi i danas ovaj meč smatraju jednim od najvećih u povijesti MMA-ja!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.