PFL

Cro Copov učenik u lovu na milijun dolara, na putu mu stoji bivši prvak UFC-a

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ANTE DELIJA, najbolji hrvatski MMA teškaš i službeno je potvrđen kao dio PFL-ovog Grand Prixa za teškaše. Radi se o turniru na kojem će nastupiti deset boraca, a pobjednik će osim pojasa dobiti i luksuznu nagradu od milijun dolara. 

Nakon što je dosad već bilo poznato osam boraca koji će nastupiti, PFL je objavio dva posljednja imena na popisu. Jedan je Delija, a drugi Fabricio Werdum, bivši UFC prvak. Na turniru će nastupati još Justin Willis, Denis Goltsov, Muhammed Usman, Ali Isaev, Renan Ferreira, Bruno Cappelozza, Hatel Moeil te Brandon Sayles.

Werdum je svakako najveće ime na popisu koji je krcat kvalitetom. On je pojas prvaka UFC-a uzeo u lipnju 2015. godine pobjedom nad Cainom Velasquezom, ali ga je iduće godine izgubio od Stipe Miočića. Postoji i zanimljiva poveznica između Delija i Werduma. Dubrovački borac je član Cro Cop Teama i sprema se u Mirkovoj dvorani. Brazilski borac je dvije godine živio u Zagrebu kod Cro Copa, kada mu je kao jedan od najboljih parteraša na svijetu bio trener i sparing partner za jiu-jitsu.

Delija je sudjelovao i na prošlom PFL-ovom Grand Prixu. Pobijedio je Carla Seumanutafu, ali je morao odustati od nastavka turnira zbog ozljede. Dosadašnji format natjecanja uključivao je kvalifikacijske borbe u kojima bi borci skupljali bodove te bi prvih osam otišlo na završni turnir. Ove godine smanjen je broj sudionika s 12 na 10 te se još uvijek ne zna točan format. Parovi bi trebali biti objavljeni ubrzo. Turnir započinje 23. travnja.

Podsjetimo, Delija je u listopadu prošle godine trebao debitirati u UFC-u, ali mu je to propalo zbog ugovora s PFL-om. Organizacije je iskoristila klauzulu po kojoj mu je jednostrano produljila ugovor na još dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.