Crnogorski reprezentativac odbio Rijeku, draža mu je Serie B

Foto: Dnevne Novine

ODLIČAN posao odradila je Rijeka kada je u ljeto 2014. dovela crnogorskog nogometaša Marka Vešovića, najprije iz Torina, a nakon toga iz Spezije. Krilni igrač iz Podgorice bio je jedan od najboljih u povijesnom osvajanju dvostruke krune momčadi s Rujevice, a prvak Hrvatske, prema pisanju talijanskih medija, želio je ponoviti taj scenarij.

Matjaž Kek i klupski čelnici navodno su željeli angažirati još jednog crnogorskog reprezentativca koji također igra u Italiji. Riječ je o 24-godišnjem napadaču Filipu Raičeviću iz Podgorice koji je trenutačno član Barija.

On je prošle sezone za klub sa San Nicole zabio četiri gola i upisao dvije asistencije u 26 nastupa kroz Seriju B i Kup Italije, a Rijeka ga je željela dovesti na jednogodišnju posudbu. Ipak, kako doznajemo, od cijele priče neće biti (za sada) ništa jer igrač želi ostati u Bariju, a to je potvrdio i njegov menadžer Gabriele Savino.

"O interesiranju Rijeke za Raičevića ne znam ništa. Posljednji kontakt s hrvatskim klubom imao sam u siječnju, kada su se raspitivali za Filipa. O svemu treba odlučivati i Bari, a mi želimo nastaviti ovdje gdje smo sad jer Filip može puno bolje igrati i sprema se za sljedeću sezonu. Želi ostati ovdje i uzvratiti povjerenje klupskim čelnicima", poručio je Savino. 

Zanimljivo, Raičević je prošao školu Partizana, a imao je odličnu 2015/16. sezonu u Vicenzi, za koju je postigao 11 pogodaka u 37 susreta, uz dvije asistencije, nakon čega se našao na meti Napolija. 

Jedna od najboljih talijanski momčadi lovila je Raičevića koji je bio na korak do odlaska na San Paolo, u transferu vrijednom milijun eura. Međutim, ipak nije otišao jer Vincenza nije uspjela pronaći njegovu zamjenu.

Napadač visok 188 cm debitirao je za Crnu Goru 24. ožujka 2016. u porazu od Grčke (2:1) u prijateljskom susretu u Ateni. Raičević ima ugovor s Barijem do ljeta 2020. godine, a njegova trenutačna cijena je 1,1 milijun eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.