Copa America

Copa America ostala bez domaćina, a natjecanje počinje za dva tjedna

Foto: EPA

JUŽNOAMERIČKA nogometna federacija (CONMEBOL) je otkazala domaćinstvo Argentini samo 13 dana pred početak Copa Americe, natjecanja koje se trebalo održati u toj zemlji.

Plan je bio da se jedno od najjačih natjecanja na svijetu igra u Kolumbiji i Argentini od 13. lipnja do 11. srpnja, ali domaćinstvo je prije desetak dana dodijeljeno samo Argentini zbog nereda u Kolumbiji u sklopu protesta protiv predsjednika Ivana Duquea. 

Reprezentacije se spremaju za utakmice, a ne znaju gdje će ih igrati

Danas je stigla informacija da ni Argentina, zbog problema s koronavirusom, ne može biti domaćin, iako se reprezentacije uveliko spremaju za to natjecanje, kao i za dva susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Copa America se trebala igrati prošle godine, ali odgođena je zbog koronavirusa. Sada još nije poznato što će se dogoditi ovaj put, budući da CONMEBOL traži novog domaćina. 

"CONMEBOL analizira ponude drugih zemalja koje su pokazale interes za preuzimanje domaćinstva", objavili su iz tog Saveza, ali nisu naveli o kojim zemljama je riječ.

U skupini A natjecanja trebaju igrati Argentina, Bolivija, Čile, Paragvaj i Urugvaj, dok su u skupini B smješteni Brazil, Kolumbija, Ekvador, Peru i Venezuela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.