Conte o Davidu Luizu: Ako ne radite dovoljno, završit ćete na klupi ili tribini, to je normalno

Foto: Getty Images/ Guliver Image

STAMFORD BRIDGE ostao je iznenađen nakon što je Antonio Conte iz jučerašnjeg susreta protiv Manchester Uniteda (1:0) iz igre povukao jednog od svojih ključnih igrača. Davida Luiza.

Chelsea je porazio Mourinhov United i bez Luiza te se na kraju Talijanova odluka pokazala opravdanom. Conte nije želio ostati dužan navijačima Chelseaja te je nakon utakmice objasnio zašto je poslao Luiza na klupu.

"To je bila isključivo taktička odluka. Ako ne radite dovoljno, završite na klupi ili na tribini. Sve je to normalno. Ovakav scenarij mogu očekivati svi moji igrači ako vidim da nisu u dobroj formi. Ponekad moram donijeti teške odluke", rekao je Conte.

Luiza je u igri zamijenio 21-godišnji branič Andreas Christensen. Conte smatra da je mladi branič dostojna zamjena za Brazilca.

"Uradio sam što sam morao i mislim da je na kraju mladi Christensen odigrao dobru utakmicu. Sretan sam zbog toga. Na meni je da donesem najbolju odluku za klub, ne za pojedinca. Ponekad mogu napraviti i greške, a ponekad napravim ono što je najbolje za tim."

Talijan je otkrio da je njegov ostanak na Stamford Bridgeu upitan, no isto tako ne zna što će biti s iskusnim Brazilcem.

"I moje je mjesto sada užareno. Ne znam što će biti sa mnom, a kamoli s Luizom," rekao je Conte engleskim novinarima i ostavio veliki upitnik za sobom.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.