Čilić prošao drugo kolo Indian Wellsa i ide na Robreda

MARIN ČILIĆ, najbolji hrvatski tenisač, uspješno je startao na jakom ATP turniru u Indian Wellsu. Sa 6:7(4), 6:2, 6:1 Čilić je pobijedio belgijskog tenisača Stevea Darcisa.

Dva sata i dvije minute trajao je meč Čilića i Darcisa, kojeg je hrvatski tenisač nepotrebno produžio.

Naime, Čilić je imao u šakama prvi set, ali je dopustio prvo povratak Darcisa u meč, a potom je lako potonuo u tie-breaku. Sve nakon prve dionice bio je samo nešto teži trening Čilića, koji je suparniku u naredna dva seta prepustio samo tri gema.

U prvom setu je Darcis imao čak pet break-prilika, a Čilić samo jednu, no unatoč tome je hrvatski tenisač imao 4:2 i otvoren put prema osvajanju startnog seta. Nakon toga se Darcis uspio pribrati, vratio je izgubljeni break, a u trinaestoj je igri odmah došao do velikih 4:1, što je Belgijcu donijelo prvi set.

Nakon toga je na terenu vladao samo Čilić. Imao je kombinirano u dva seta 12 break-prilika, držao je čvrsto prvi servis, te je osvajao preko 80 posto poena nakon ubačenog servisa. Pobjeda nakon toga nije bila u niti jednom trenutku ugrožena.

Sljedeći suparnik Čilića je španjolski tenisač Tommy Robredo, 15. nositelj, koji je u 2. kolu lako pobijedio Rusa Kunjicina 6:1, 6:4. U karijeri su Čilić i Robredo igrali dva puta i rezultat je neodlučen, 1:1.

ATP Indian Wells, 2. kolo:

Čilić (19) - Darcis 6-7(4), 6:2, 6:1

Robredo (15) - Kunjicin 6:1, 6:4

Andrejev (22) - Gulbis 6:1, 6:4

Murray (4) - Montanes 7:5, 6:3

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.