Čilić pregazio Capdevillea koji se svađao s publikom i sucem umjesto da je igrao tenis

ČILEANSKA taktika prigovaranja sucima i provociranja publike bila je jedino oružje koje ta reprezentacija ima protiv Hrvatske u Poreču u prvom kolu Davisova pokala.

Naime, Marin Čilić je jednostavno pomeo s terena Paula Capdevilleu sa 6:1, 6:2 i 6:1. Ovaj rezultat nimalo ne čudi obzirom da je Marin igrao odlično, a Capdeville je većinu meča proveo raspravljajući s glavnim sucem oko "sumnjivih" odluka hrvatskih linijskih sudaca. Također, Capdeville se svađao s publikom koja je negodovala zbog njegovih konstatnih prosvjeda i prekidanja meča koje se događalo praktičnou svakom gemu. 

Sve to nije smelo prvog hrvatskog tenisača koji je suverenom igrom došao do lake pobjede i donio Hrvatskoj drugi bod prvoga dana ovoga ogleda.

Od samog početka meča i prvog breaka Marina Čilića postalo je jasno što će se dogoditi u sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Marin Čilić je u svim segmentima igre bio bolji od Paula Capdeville. Čileanac nije mogao ništa niti s osnovne linije, niti s mreže, jednostavno nije mu mogao parirati.

Uvjerljiv rezultat i vodstvo Hrvatske od 2:0 nakon prvog dana jasno govori kako je momčad Gorana Prpića izraziti favorit za povoljno okončanje ovog Davis cup susreta.

Ančić "riješio" Capdevillino blebetanje 2006. u Roland Garrosu

Mario Ančić sudjelovao je u povijesnom i jednom od rijetkih fizičkih obračuna na teniskim terenima. Upravo se to dogodilo u njegovom meču protiv Paula Capdeville 2006. godine u drugom kolu Roland Garrosa. Podsjetimo, Ančić je u tom susretu slavio, a onda je Čileanac počeo prigovarati sucu da ga je ovaj teško oštetio u tom meču.

Ančić mu je poručio da nije u redu što radi te da cijeli meč nešto prigovara, nakon čega je Capdeville poručio hrvatskog tenisaču "neka brine svoju brigu" i odgurnuo ga. Nakon toga Ančić ga je uhvatio rukom za vrat. Obojica su kažnjena s po tri tisuće dolara kazne. To je jedan od rijetkih fizičkih obračuna u povijesti tenisa kao sporta.

"Jako sam zadovoljan kako sam odigrao. Imao sam puno winnera tijekom susreta, dobro sam servirao. Mali sam problem imao sa krvarenjem kapilare u nosu, što me smetalo, no sve će s time biti u redu, nije to ništa strašno", rekao je Marin Čilić nakon što je isprašio Paula Capdevilleu.

U subotu je na rasporedu ogled parova. Za sada nije poznato tko će igrati za hrvatsku reprezentaciju. Pobjeda u parovima značila bi i teoretsko osiguranje prolaska u četvrtfinale Davis cupa.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.