Čilić: Nije bitno tko će igrati protiv Čilea, svi smo dobri

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija priprema se ogled prvog kola Svjetske skupine protiv Čilea koji se igra sljedećeg vikenda u Poreču.

Novoizgrađena dvorana Žatika u Poreču bit će mjesto na kojem će reprezentacije Hrvatske i Čilea tražiti pobjedu u dvoboju Davis Cupa kojom će ostati u Svjetskoj skupini. Izbornik Goran Prpić osvrnuo se na izostanak najboljeg čileanskog tenisača Fernanda Gonzaleza koji ima problema s leđima te je propustio nekoliko proteklih turnira.

"Istina je da je Čile došao bez najboljeg igrača Gonzaleza i to nas stavlja u ulogu favorita. Vjerujemo da smo kvalitetom jači, no to trebamo dokazati na igralištu. Svi smo profesionalci i ozbiljno moramo dočekati vikend. Pobjeda nam je strahovito bitna jer njome i osiguravamo ostanak u Svjetskoj skupini i imamo šanse za još bolji rezultat", rekao je Goran Prpić.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić rekao je kako mu nije važno tko će zaigrati u mečevima. Skromno smatra da hrvatska repka ima jednako kavlitetne igrače.

"I Mario (Ančić) i Ivo (Karlović) i ja možemo igrati na jednakoj razini. Imamo dobru ekipu, a tko god bude igrao mi ćemo ga podržati. Nije bitno tko pobijedi", rekao je Marin Čilić.

Ančić se kratko osvrnuo na nominalno drugog tenisača Čilea, Nicolasa Massua koji je trenuto 98. tenisač svijeta.

"Nicolas Massu je bio među deset najboljih na svijetu i osvojio dvije medalje na Olimpijskim igrama u Ateni. Dakle, to je dovoljno upozorenje koliko je opasan. Naravno, mi vjerujemo u prolaz, a želim reći da mi je uvijek užitak igrati Davis Cup i biti s ekipom. Atmosfera je odlična i nadam se da ćemo pobijediti", ističe Ančić.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.