MARIN ČILIĆ

Čilić: I ja se prepoznajem u pričama djece kojoj pomažem

Foto: screenshot

U ZAGREBAČKOM Muzeju za umjetnost i obrt u 12:30 počela je Svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić darovitoj djeci i mladima slabih financijskih mogućnosti. 

Zaklada Marin Čilić pokrenula je projekt stipendija prošle godine, s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci i mladima koje okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju da usavrše svoje vještine i ostvare svoje snove. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

Mlade stipendiste kratkim je govorom pozdravio Marin Čilić koji im je i uručio stipendije, a uzvanicima se obratila i Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade.

I ove su godine stipendije dodijeljene u nekoliko kategorija – deset glazbenih stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija), uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

Nakon dodjele Čilić je otkrio kako je Zaklada ponovno podijelila više stipendija nego što je bilo planirano.

"Kao i prošle godine, kad je bilo planirano 10 stipendija, a podijelili smo ih 14, i ove godine smo u zadnjim trenucima povećali broj s 20 na 22 jer je preteško odabrati između toliko talentiranih mladih ljudi koji te razgale svojim motivacijskim pismima i pričama. Veseli me jer se mogu pronaći u njima, znam kroz što sam sve prošao, imao sam teških trenutaka i donio velike životne odluke u počecima. Vjerujem da im ove stipendije puno znače, kao što su značile i lanjskim stipendistima koje pratimo u novim uspjesima i ove godine", rekao je Čilić i dodao što očekuje od nastavka svoje teniske karijere.

"Želim još sjajnih rezultata, ostvarili su mi se snovi koje nisam ni mogao sanjati, nadam se da ću još godinama uveseljavati navijače, a i sebe", najavio je Čilić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.