Cibosi u nemogućoj misiji: Perasovićeva momčad traži pobjedu u Sieni

PRED Vukovima je još jedno vrlo teško gostovanje kada će se večeras u 20.30 sati suočiti s talijanskim prvakom Montepaschijem iz Siene. Kada igrate protiv momčadi koja vas je u prvom kolu isprašila s razlike, a usput imate vrlo neugodan omjer od samo jedne pobjede i četiri poraza i držite dno ljestvice, onda je sasvim jasno u kakvoj se situaciji nalazite.

Trener Talijana Simone Pianigiani ipak poza na oprez.

"U Zagrebu smo pobijediti s 45 koševa prednosti no takva se utakmica rijetko ponavlja. Cibona će doći odigrati čvrstu utakmicu, a igrat će s ponosom i snagom. U dobroj su formi o čemu svjedoče nastupi u NLB ligi i Euroligi", rekao je Pianigiani.

Perasovićeva momčad je i dalje u igri za TOP 16 što dodatno brine talijanskog stratega.

"Cibona i dalje ima šansu za prolazak i pokušat će postići rezultat koji im je bitan za nastavak sezone."

Perasović: Igramo sve bolje i to nas veseli

Zadovoljstvo trenutačnom formom svoje momčadi izrazio je i trener Cibone Velimir Perasović.

"Kako prolazi vrijeme i kako igramo sve više i više utakmica, postajemo sve bolja i bolja momčad što je i logično jer imam vrlo mlade ekipe. Ovo je činjenica koja me veseli", rekao je Peras u najavi utakmice protiv talijanskog prvaka.

"Znamo da je Montepaschi jedna od momčadi koje računaju na Final Four svake godine i bitno je da damo sve od sebe. Nikada neću reći da putujemo u Sienu da bi izgubili jer jednostavno nisam takav čovjek", dodao je Perasović.

Ciboni će za trijumf u Sieni trebati ipak nešto više od mladosti i zalaganja.

"Borit ćemo se pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti na kraju. Velika je privilegija tim mladim igračima igrati tako bitne utakmice", zaključio je Perasović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.