Cibosi postali ambasadori Europskih sveučilišnih igara

Foto: KK Cibona

UTAKMICA 25. kola ABA lige između KK Cibone i Crvene Zvezde ostat će upamćena po novom licu koje je uspješno ispunilo ulogu veselog zabavljača publike. 
 
Od ponedjeljka su košarkaši Cibone službeno postali ambasadori  Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Novo je partnerstvo simbolično obilježeno druženjem maskota Hrkija i Vučka tijekom utakmice održanoj u Draženovom domu.
 
Partnerstvo i suradnja KK Cibone i Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. predstavlja potpuno prirodan razvoj odnosa uzimajući u obzir kako će Draženov dom biti korišten za košarkaške utakmice tijekom Igara. Još više od toga vrijedi napomenuti činjenicu kako je upravo Dražen Petrović nosio baklju te zapalio plamen i tako otvorio prethodnicu ovih Igara – Univerzijadu 1987., održanu u Zagrebu.
 
 
 
KK Cibona i njezini košarkaši tako su se pridružili popisu ambasadora Igara koje predstavljaju najveće multi-sportsko događaje u hrvatskoj povijesti.
 
 "Jako sam sretan, kako u svoje osobno ime, tako i ispred kluba, što je KK Cibona postala ambasador Europskih sveučilišnih igara. Dražen je bio onaj koji je baklju upalio na Univerzijadi 1987., a na europskoj Univerzijadi će upravo Draženov dom ugostiti studente košarkaše iz čitave Europe. Vjerujem kako će uspomena na njega i na taj način živjeti među mladima, a KK Cibona je zbog toga osobito radosna i spremna pomoći Europskim sveučilišnim igrama na svaki način", rekao je o suradnji izvršni dopredsjednik kluba Aleksandar Petrović.
 
Europske sveučilišne igre održat će se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će preko 5 tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Igre će se održati u dvadeset i jednom sportu, a prvi put će se na Igrama održati i dva sporta za osobe s invaliditetom, čime je Hrvatska prva zemlja domaćin koja ističe inkluziju sportaša s invaliditetom u redovito natjecanje. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.