Cibona za šestu pobjedu u ABA ligi razbila goste iz Srbije

Marko Lukunic/PIXSELL

U SUSRETU 14. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC-u Dražen Petrović pobijedila FMP 90:71 ostvarivši šestu pobjedu sezone.

Nakon što su gosti bili bolji u prvoj četvrtini (28:23), Cibona je u nastavku susreta odigrala sjajno. Vukovi su do poluvremena okrenuli rezultat u svoju korist (47:41), a na kraju treće dionice imali su 13 poena prednosti (69:56). Odabranici Ivana Velića dobili su i posljednju četvrtinu, za uvjerljivih 90:71.

Cibonu su do šeste pobjede uz osam poraza predvodili Filip Bundović s 22 poena i pet skokova i Igor Marić s 20 poena, dok su Marko Ljubičić i Dominic Gilbert dodali po 10 poena. Fran Pilepić je u svom debiju u dresu Cibone zabio devet poena. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Matic Rebec i Stefan Pot s po 15 poena.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 14 pobjeda iz 14 susreta, Cedevita ima devet pobjeda i četiri poraza, dok je Budućnost treća sa skorom 8-5. Cibona je sedma sa šest pobjeda i osam poraza, dok je Zadar posljednji sa četiri pobjede i devet poraza, ali Zadrani imaju i utakmicu manje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.