Chiellini u suzama otkrio razgovor s Viallijem koji ga je šokirao

Screenshot: Sky Italia

NAKON pet godina borbe s rakom gušterače u 59. godini preminuo je slavni talijanski napadač Gianluca Vialli. Bio je jedan od najomiljenijih ljudi u talijanskom nogometu, a posebno poštovanje stekao prihvativši poziv talijanskog izbornika, velikog prijatelja i bivšeg suigrača Roberta Mancinija da bude šef delegacije u reprezentaciji za Euro 2020. koji su zajedno osvojili.

"Stavio je reprezentaciju ispred svog zdravlja", rekao je Giorgio Chiellini, bivši kapetan Italije, koji nije uspijevao zaustaviti suze tijekom vrlo emotivnog intervjua za Sky Sport Italia. Razgovor je bio toliko dirljiv da se do kraja rasplakao i novinar.

"Bio je sjajna osoba koja nas ne bi željela vidjeti kako plačemo. Ostavio nam je toliko toga kroz sve ove godine kao suigrač, trener, direktor, muž i otac. Uvijek je znao pronaći prave riječi i dirnuti te u srce. Njegova povezanost s Mancinijem na terenu i izvan njega ostat će vječna", nastavio je Chiellini.

Vialli je s Mancinijem 1991. donio Sampdoriji jedini naslov prvaka u njenoj povijesti, a bio je posljednji kapetan Juventusa koji je podignuo trofej pobjednika Lige prvaka. Trofeje je osvajao i s Chelseajem kao igrač, kao trener i kao oboje istovremeno.

"Drago mi je da je snimljen dokumentarac da ga svi mogu bolje upoznati"

"Bio je velikodušan čovjek koji je uvijek brinuo o drugima. Utjelovljavao je vrijednosti strasti, velikodušnosti i altruizma", rekao je Chiellini pa dodao kako mu je drago što svi mogu vidjeti njegovu važnost i vrijednost za reprezentaciju u dokumentarcu snimanom tijekom Eura održanog u ljeto 2021.

"Ne volimo kamere u svlačionici, želimo je zadržati tajnom, ali sretan sam što je za vrijeme Eura sniman dokumentarac da svi mogu vidjeti njegovu ulogu i bolje ga upoznati. Lijepo je sjećati se Gianluce zbog svega što nam je dao. Ostavio nas je, ali ostavio nam je puno."

Na kraju intervjua koji su oba sugovornika završila u suzama Chiellini se prisjetio anegdote s kraja 2021. godine koja je nagovijestila ovako tužan kraj.

"Na jednom treningu zagrlio sam ga i rekao mu: 'Idemo pokušati otići na Svjetsko prvenstvo, samo je godina dana do njega.' Njegove riječi su me malo šokirale. Rekao je da se i on nada će doživjeti do tada,

To objašnjava kako se uspijevao sa smiješkom nositi s tim. Nije se bojao govoriti o bolesti i na kraju, pomogao ti je da spoznaš prave vrijednosti. Nije mogao ni slaviti u Rimu jer je morao na terapije. Možete zamisliti koliko je razočaran bio. A jako se trudio da nas ne napusti ranije. To je bio Gianluca, stavio je reprezentaciju ispred svog zdravlja. Uvijek ćemo ga nositi u srcima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.