TRANSFERI

Chelsea doveo čudo od djeteta za 18 milijuna eura

Foto: Profimedia

CHELSEA je dovršio transfer 18-godišnjeg Carneyja Chukwuemeke iz Aston Ville i potvrdio ga na svojim službenim kanalima. Mladi je veznjak nigerijskog podrijetla rođen u Austriji, ali igrao je za engleske mlađe selekcije od U-17 , U-18 i U-10, a s potonjom je osvojio naslov europskog prvaka te je zabio gol u finalu i izabran u idealnu momčad turnira.

Chukwuemeka, kojeg britanski mediji nazivaju čudom od djeteta, postao je četvrta prinova Chelseaja u ovom prijelaznom roku, nakon Raheema Sterlinga, Kalidoua Koulibalyja i Gabriela Slonine. Transfer je u startu vrijedan 18 milijuna eura uz budućih šest milijuna u bonusima. Chukwuemeka je potpisao šestogodišnji ugovor, do ljeta 2028.

Najmlađi Villin asistent u povijesti Premier lige

U Aston Villu je stigao s 12 godina, za prvu momčad debitirao je sa 16, a prošle sezone sakupio je 12 ligaških nastupa te asistencijom u pobjedi nad Norwichem postao najmlađi igrač u povijesti kluba koji je sudjelovao u premierligaškom golu.

"Uzbuđen sam i jedva čekam izaći na teren, upoznavati se sa svim igračima i pokušati pobjeđivati i osvajati trofeje s Chelseajem. Ovo je bilo ludo razdoblje, posljednjih dana nisam mogao izbaciti Chelsea iz glave pa mi je laknulo što je sve gotovo", rekao je Chukwuemeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.