Brazil

Kapetan Chapecoensea Alan Ruschel nakon preživljene tragedije podignuo klupski trofej

Foto: Getty Images

NOGOMETAŠI brazilskog Chapecoensea osvojili su sedmi naslov saveznog prvaka. U finalu su u nedjelju pobijedili Brusque rezultatom 1:0, a trofej je podignuo kapetan Alan Ruschel koji je 19. studenog 2016. bio jedan od preživjelih u tragičnoj zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji.

Iako je imao ponudu Avaija koji zajedno s Chapecoenseom igra u brazilskoj Serie B, Ruschel je odlučio ostati. Uz to, igrača je kritizirao dio navijača zbog čega je nakon finala imao potrebu reći nekoliko stvari.

"Bilo je teških trenutaka unutar kluba i jako me emocionalno pogodilo osvajanje naslova. Svi koji me znaju svjesni su onoga što sam prošao i kroz što prolazim. Svi znaju financijsku situaciju u klubu i da je bilo zbog novca, kako mnogi govore, već bih otišao iz kluba", kazao je Ruschel koji je zajedno s Netom i Jaksonom Follmannom bio jedini preživjeli na tragičnom letu 2016. godine.

Iako su u prvom dijelu sezone bili posljednji na ljestvici, u Chapecoenseu su podigli nivo forme i ušli u doigravanje, a naposljetku i u finale natjecanja.

"Ponosan sam na ovu momčad i na to što sam njen lider. Puno smo patili na početku, ali sada smo došli tamo gdje zaslužujemo biti", zaključio je Ruschel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.