Češki prvak ulazi u NLB Ligu?

JOŠ se ne zna koliko će klubova sljedeće sezone sudjelovati u regionalnoj NLB Ligi. 14, koliko ih je sada, ili 12., koliko ih je bilo samo u prvoj sezoni natjecanja. Iako je na skupštini krajem rujna prošle godine izglasano smanjenje lige na 12 klubova od sezone 2010/11., sada se tumači da ta odluka nije konačna.

Podsjetimo, skupština se tada izjasnila da će i dalje stalna pozivnica ići crnogorskoj Budućnosti te da će po jedno stalno mjesto dobiti će Slovenija, Hrvatska, Srbija i BiH. Kao novost plasirana je odluka o dodjeli dodatnog mjesta zemlji koja ima predstavnika u Euroligi, a kao i do sada jedno dodatno mjesto trebale su dobiti dvije najuspješnije zemlje sudionice iz prethodne sezone. Mjesto je trebala dobiti i zemlja koja bude kombinirao najbolja kroz protekle dvije sezone, a jedino preostalo, 12. mjesto popunjavalo bi se putem pozivnice.

Upravo o tome moglo bi se poduže razgovarati na skupštini zakazanoj u ponedjeljak, s obzirom da je ČEZ Nymburk, češki klub iz istoimenog grada, voljan participirati u balkanskoj košarkaškoj ligi.

Šest titula prvaka u nizu

Josip Bilić, povjerenik natjecanja, tvrdi da ne može govoriti o ovoj temi do svršetka sjednice.

Češki klub nastupa u Eurocupu i iza sebe ima sponzorsku mašineriju na koju očito može računati, s obzirom da troškovi za sudjelovanje u natjecanju za češkog predstavnika ne bi bili mali.

Iza ČEZ Nymburka stoji energetska tvrtka ČEZ, koja je dala i ime areni koja prima deset tisuća gledatelja, i najčešće je puna kad Nymburk igra utakmice Eurocupa. Klub iz Nymburka češki je prvak već šest sezona za redom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.