Červar za Index nakon smjene: Važno da je Gobac zadovoljan

Foto: Pixell/Goran Stanzl

HRVOJE HORVAT više nije izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije. Bila je to očekivana odluka Upravnog odbora (UO) Hrvatskog rukometnog saveza nakon trećeg u nizu neuspješnog rezultata Horvata s reprezentacijom.

Na prijedlog koordinatora struke Line Červara smijenjen je Horvat, a na tu funkciju je postavljen kapetan legendarne zlatne generacije iz Atlante 1996. Goran Perkovac. Perkovac je dobio jednoglasnu podršku svih članova UO-a, a onda je isti Odbor ukinuo funkciju koordinatora struke, pa je samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti.

Upravni odbor je također izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić, koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli, zadužen za marketing, te Zoran Gobac, koji će biti zadužen za muški rukomet.

Gobac u mirovini za medije od 2012. Červar: Neka vam on kaže što to znači kad se vrati iz mirovine

Zorana Gopca smo pitali za komentar odluke UO-a da ga postavi na poziciju dopredsjednika Saveza zaduženog za muški rukomet te da nam objasni što ta uloga točno znači, koje su mu ovlasti i zbog čega je maknut Červar. Gobac se zahvalio na pozivu i rekao nam je kako je od 2012. u mirovini za medije.

Lino Červar također nije bio raspoložen za pretjerano komentiranje svoje i Horvatove smjene, samo nam je kratko rekao: ''Važno je da je Gobac zadovoljan.'' Červara smo zatim upitali što to točno znači, na što nam je zlatni hrvatski trener rekao da pitamo Gopca što to znači. Kad smo mu rekli da smo ga pitali i da nam je rekao da je u ''mirovini za medije od 2012.", dobili smo odgovor: ''Eto, onda ga pitajte kad izađe iz mirovine.''

Perkovac: Kad je Gobac bio moćan, Hrvatska je osvajala medalje

Prije nekoliko dana smo danas izabranog Perkovca pitali za mišljenje o utjecaju Zorana Gopca u Savezu i kakva je uloga za mnoge najkontroverznije osobe hrvatskog rukometa. Perkovac nam je rekao da ni sam nije siguran što Gobac točno radi, ali da bi možda bilo bolje za budućnost hrvatskog rukometa i dobrobit reprezentacije omogućiti mu veće ovlasti.

''Ne znam koja mu je sad pozicija, ali znam da dok je bio prvi čovjek hrvatskog rukometa, osvajale su se medalje. E sad, je li za to bio zaslužan Zoran, Goran ili netko treći, činjenica je da dok je on bio duboko unutra, bili smo na vrhu. Zoran je posljednjih godina sve to malo pustio, očito su neki drugi preuzeli vlast i sad imamo to što imamo.

Možda bi trebalo Zorana više aktivirati, pustiti da više pomogne jer je sigurno riječ o čovjeku koji ima neograničeno iskustvo i znanje te bez kojeg hrvatski rukomet sigurno ne bi bio ono što je bio desetljećima, a o svemu ostalom možemo razgovarati'', rekao je Perkovac u intervjuu za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.