svjetsko prvenstvo u rukometu

Červar: Oprezni smo, Japanci mogu biti vrlo neugodni

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu, rezultatima i analizama pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

DANAS je pred Hrvatskom druga utakmica grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj (10.-27. siječnja). Protivnik je Japan.

"Nije realan poraz Japana od Makedonije. Oni vrijede više", procijenio je hrvatski izbornik Lino Červar nakon proanalizirane utakmice Makedonije i Japana (38:29).

Japan se ne svrstava među rukometne sile. Ni u bilo kojem segmentu ne može se uspoređivati s Hrvatskom. Međutim, Lino Červar bio je oprezan u najavi današnjeg ogleda.

"Brzi su, tranzicija je dobra. Nedostaje im iskustva za ovakvo natjecanje, dosta su šansi promašili, no mislim da su tehnički jako dobri i da će na Olimpijskim igrama biti puno jači nego što su danas", izjavio je hrvatski izbornik.

Osim pobjede, Lino Červar priznao je kako protiv Japana očekuje dominantnu i agresivnu obranu na kojoj treba temeljiti ostatak igre.

"Japanci napreduju. Igraju svojim stilom i ne treba im dati priliku jer mogu biti vrlo neugodni", zaključio je.

Utakmica s Japanom u Münchenu na rasporedu je u 16:30. Hrvatska je u prvom kolu porazila Island 31:27.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.