NBA LIGA

Centar Budućnosti uoči drafta postao viralni hit, NBA zvijezde ga tješile

Foto: Getty Images / Guliver Image

GOGA BITADZE, mladi gruzijski centar koji je protekle sezone kao igrač podgoričke Budućnosti na posudbi iz Mega Leksa proglašen MVP-jem ABA lige i najvećom mladom zvijezdom Eurolige, večeras će biti izabran na NBA draftu, i to vjerojatno među prvih 15.

Ali i prije početka NBA karijere, doživio je veliko razočaranje i usput postao viralni hit.

Na jučerašnjem Media Dayu, na kojem je novinarima na raspolaganju većina igrača koja će biti izabrana u "lottery" dijelu drafta, Bitadze je sjedio za stolom pokraj Ziona Williamsona, najveće zvijezde ovogodišnjeg drafta i najrazvikanijeg budućeg novaka još od LeBrona Jamesa. Doslovno svi novinari, fotoreporteri i snimatelji okupili su se oko Zionova stola, dok je Bitadze ostao potpuno sam i tužno gledao prema mnoštvu okupljenom nekoliko metara dalje.

Da stvar bude gora, još su mu pogrešno napisali ime - umjesto Bitadze, na njegovom je stolu pisalo Bitazde.

Međutim, mladi Gruzijac nije se uvrijedio, nego će ovu situaciju koristiti kao motivaciju.

"Ovo me samo čini gladnijim i poniznijim kad vidim u kolikom je fokusu taj tip. Znam da je izvrstan igrač, vjerojatno najbolji na draftu, ali to mi uopće ne smeta. Neki ljudi su mi prišli i postavljali mi pitanja. Sve je u redu i uzbuđen sam zbog cijelog ovog procesa", rekao je Bitadze.

Budući da je fotografija postala viralni hit, komentirale su je i neke NBA zvijezde, koje također tvrde da bi ovu situaciju Goga trebao koristiti kao motivaciju.

"Trebao bi uokviriti ovu fotku, gledati je svaki dan i raditi", napisao je Draymond Green, a Dwyane Wade mu je poručio: "Iskoristi ovo kao pogonsko gorivo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.