RUKOMETNI EURO

Ćavar: Ako je spreman, Igor Karačić je morao biti ovdje

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo porazom od Francuske (22:27). Sljedeći suparnik u 2. kolu skupine C bit će joj u subotu od 20:30 Srbija, koja je u svom prvom nastupu svladala Ukrajinu 31:23. Patrik Ćavar je prokomentirao poraz u prvoj utakmici i aktualnosti s Eura te najavio drugi ogled.

"Prije svega težak je udarac ostati bez Duvnjaka i Cindrića u pet do dvanaest. Ante Gadža je igrač koji ne gleda na gol, traži kako razigrati. I to je francuski stručni stožer dobro snimio. Mislim da je Horvat morao tu početi s Tinom Lučinom. Hrabar, okomit, ne boji se pucati, njegov prvi šut kroz glavu je to pokazao. Ne znam kako će sve to izgledati u sljedećih 48 sati, no ja bih počeo s Lučinom. Bio je baš pravo osvježenje", rekao je Ćavar u razgovoru za SK.

"Protiv Francuske nismo odigrali ništa specijalno"

Mnogi su komentirali popis izbornika Hrvoja Horvata pred rukometni Euro i pitali se zašto na njemu nisu Karačić, Pavlović, Štrlek... Popis je prokomentirao i Ćavar, naglasivši da je Karačić morao biti na Euru, ako je za njega i spreman.

"To je uvijek tako. Svatko ima svoje mišljenje. Ne znam najbolje situaciju, no Igor Karačić, ako je spreman, morao je biti ovdje. Ne odričeš se iskusnog igrača, on može zabiti, pojačati ritam, pronaći rješenje. Ali, ako već nije tu, a ostao si bez igrača, onda je trebalo ipak drukčije početi na poziciji organizatora igre."

Što se utakmice s Francuskom tiče, Ćavar je priznao da se u jednom trenutku pobojao da bi suparnik mogao otići na deset golova prednosti, dodao da Francuska nije odigrala "ništa specijalno" i da Hrvatska nije bila konkurentna u toj utakmici.

"Mandić nije trebao dobiti plavi karton. Ostali smo bez igrača koji bi nam jako dobro došao u obrani. Neke su odluke sudaca bile na našu štetu, sada kad sam vidio nekoliko situacija. No, sve je to iza nas", prokomentirao je i sudački kriterij.

"Fokus na svoju igru"

Slijedi utakmica sa Srbijom.

"Sve je u toj jednoj utakmici. Imati viziju, biti strpljiv, hrabar i pametan. Znamo se izvući kada je najteže. Manje-više je i prije turnira bilo realno da će taj dvoboj sa Srbijom biti odlučujuć. Ne treba gledati na ime suparnika, te emocije mogu samo štetiti. Fokus samo na svoju igru, a srca imamo. Tu će prevagnuti pamet. I, naravno, vještina", rekao je Ćavar i dodao:

"Srbija ima pobjedu iza sebe, oni i nakon nas još imaju jednu šansu, mi, nažalost, ne. Ali, to su te velike utakmice koje te čine pamtljivim ili ne. Ispadanje u skupini bio bi za naš rukomet jedan težak udarac i veliki neuspjeh."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.