Calderon otkazao nastup na Eurobasketu!

RAZIGRAVAČ Toronto Raptorsa i španjolske košarkaške reprezentacije, Jose Manuel Calderon (28), otkazao je nastup izborniku Sergiju Scariolu na ovoljetnom EP-u u Poljskoj.

"Glava i srce žele da nastupim u Poljskoj, no tijelo mi govori da je dosta. Ne smijem igrati i ovog ljeta, moram malo stati",  obznanio je Calderon u ekskluzivnom intervjuu za madridsku Marcu.

Šest centimetara dugačka ruptura mišića njegove desne noge razlog je otkazivanja reprezentacije. Španjolac rođen u Badajozu želi zaliječiti ozljedu preko ljeta i zdrav dočekati početak sljedeće NBA sezone.

"Dugo sam razmišljao i na kraju ipak odlučio da neću igrati u Poljskoj. Nemoguće je. Reprezentacija može bez mene odigrati sve što i sa mnom, tako da se nadam da ćemo osvojiti zlato. Budu li u savezu zainteresirani za moje uključivanje u budućnosti, stavit ću se na raspolaganje izborniku. Naravno, budem li zdrav. "

"Neprekidno igram od 14. godine u raznoraznim španjolskim selekcijama. Želio sam igrati i u Poljskoj, no privremeno se moram povući",  dodao je.

Talijanski izbornik Španjolaca Sergio Scariolo na raspolaganju za Calderonovo mjesto ima Rickyja Rubija iz Joventuta i Sergija Rodrigueza iz Portland Trail Blazersa, tako da se izostanak suigrača našeg Roka Ukića ne bi trebao osjetiti.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.