Čačić: U moje vrijeme atmosfera nije bila kao danas, nije bila dobra

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

BIVŠI izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić najavio je Europsko prvenstvo, koje prekosutra počinje u Njemačkoj. Hrvatska svoju prvu utakmicu igra protiv Španjolske u subotu, a potom joj predstoje ogledi s Albanijom i Italijom u grupnoj fazi.

"Moramo spustiti loptu na zemlju. Puno o nama govori konstantan odlazak na velika natjecanja. Po meni je prolazak grupe već veliki uspjeh. Oko reprezentacije je zaslužen šušur, no važno se odmaknuti od toga par dana prije utakmice. Potrebna je velika koncentracija, a uopće ne sumnjam da će to tako i biti", rekao je Čačić za N1 televiziju i dodao:

"Bitno je kvalitetno zakoračiti u prvenstvo. Mi i Španjolci učinit ćemo sve da ne izgubimo, bit će tu puno opreza. Hrvatska je pokazala da ima kvalitetu i širinu te smatram da to može privesti na kraju u svoju korist."

"Teška skupina"

"Skupina je zaista teška. No za ostale tri reprezentacije još je teža zašto što je tu Hrvatska. Momčad koja je napravila sjajne rezultate na posljednja dva Svjetska prvenstva i u Ligi naciji. Imamo puno iskusnih igrača, a tu je i majstor Luka. Svaka utakmica je bitna i važna. Prisutna je velika simbioza između igrača i navijača. Ne sumnjam da će Hrvatska proći skupinu, ponavljam, to je već veliki rezultat", siguran je Čačić, koji je i upozorio:

"Već dugo smo vrijedni respekta. Biti na dva Svjetska prvenstva, jednom u finalu, jednom u polufinalu. Jedna Italija je propustila dva Svjetska prvenstva. Istina, u međuvremenu su postali prvaci Europe. Zbog svih naših uspjeha, oni će igrati još jače i žešće protiv nas. Font igrača nam se proširio, prvenstveno mislim na Majera koji će biti pogotovo bitan u utakmici sa Španjolcima, jer može zadržati loptu. Veliki je kompliment što nas cijene, ali to može biti i nedostatak."

Na konstataciju da je tanka linija između euforije i tragedije, Čačić je istaknuo:

"Biti u reprezentaciji je teško riječima opisivo. Energija koja vlada unutar momčadi, unutar saveza. Iako u moje vrijeme atmosfera nije bila kao danas, nije bila dobra. Bilo je tu raznih podmetanja. Imali smo dobru prezentaciju u Francuskoj, nedostajala nam je doza sreće. No, ta momčad se kasnije potvrdila u Rusiji. Ti naši reprezentativci su zavrijedili veliko poštovanje, jer čine veliku promociju za Hrvatsku."

"Najteže protiv Albanije"

"Najteže će nam biti protiv Albanije. Oni su kroz kvalifikacije pokazali da funkcioniraju jako dobro, idu do zadnjeg atoma svojih mogućnosti. Svi igrači im igraju vani, pogotovo u Italiji, te su jako taktički obučeni. Španjolce i Talijane jako dobro poznajemo. Po meni to su utakmice koje su u egalu", zaključio je bivši izbornik koji je Hrvatsku vodio u 25 utakmica, a među njima i na Euru 2016.

Hrvatska je tada osvojila skupinu ispred Španjolske, Turske i Češke i bila eliminirana od Portugala u osmini finala golom Ricarda Quaresme iz 117. minute.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.