VAR

Bruno Marić: Bjelica nema pravo govoriti protiv VAR-a, on bi trebao biti podrška

Foto: Davor Javorovic/Pixsell

NAKON utakmice Dinama i Šahtara (3:3) koju su obilježile neke naizgled sporne, ali ispostavilo se ispravne sudačke odluke, Nenad Bjelica žestoko je napao VAR. Posebno su mu za oko zapele dvije situacije vezane za Brunu Petkovića i Arijana Ademija s čijom procjenom nije bio zadovoljan.

"Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR?! Ja uvijek govorim da je VAR obično sranje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija nogomet", rekao je Bjelica i izazvao burne reakcije. 

Beusan tvrdi da bez VAR-a nema nogometa

Prvi koji je Bjelici odgovorio jučer bio je Mateo Beusan koji se javio za Index.

"Razumijem ja emocije, razumijem i da je izgubljeno 18 milijuna eura, ali ja bih postavio jedno pitanje. Je li moguće da je VAR kriv, a nisu krivi igrači koji dvije i pol minute prije kraja imaju dva gola razlike? Theophile je svojom glupom odlukom doveo do toga da se priča o VAR-u, da nije napravio to što je napravio, VAR bi valjda bio idealan jer bi rekao da nije kazneni udarac za Ukrajince. Mogu se treneri buniti koliko žele, bez VAR-a nema nogometa", rekao je Beusan i tako odgovorio Bjelici.

Nova kritika na račun Bjelice

Situaciju je jučer komentirao i Bruno Marić, bivši HNS-ov instruktor za VAR.

"VAR je i na Svjetskom prvenstvu pokazao da je jedan izvanredan alat. VAR je jedna druga šansa, zbog kamera koje ima, imamo mogućnost provjeriti da li se radi o čistoj i očitoj pogrešci ili se radi o propuštenom incidentu. Moram reći da je iznimna privilegija da sudac ima drugu šansu i da donese ispravnu odluku", rekao je Marić u razgovoru za RTL pa dodao:

"Niti trener Bjelica niti bilo tko drugi, a osobito on koji ima ogroman utjecaj u hrvatskom nogometu, opravdano ima snažan utjecaj jer je napravio puno za hrvatski nogomet kroz Dinamo u Ligi prvaka, nema pravo govoriti pred uvođenje VAR-a u Hrvatsku da je VAR nešto što je neprihvatljivo. Dapače, on treba biti podrška tome", zaključio je Marić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.