Briljantni Tiago Splitter ponovio Sabonisov podvig iz 1995.

KOŠARKAŠI Caje Laboral posve su iznenađujuće osvojili naslov prvaka španjolske ACB lige i to nakon savršenih 3:0 u finalnoj seriji protiv velikog favorita Barcelone.

Europski prvak nije zaustavio momčad Duška Ivanovića, te je Caja nakon dvije pobjede usred Katalonije dobila i prvu, ujedno i posljednju utakmicu serije, na svom parketu u Vitoriji. U utorak navečer su bili bolji nakon produžetka 79:78.

Apsolutni heroj Caje Laboral je u utorak navečer, ali i tijekom kompletnog finala i cijele sezone, bio brazilski centar Tiago Splitter. U trećoj utakmici je ostvario učinak od 14 koševa, 13 skokova, četiri asistencije i četiri oduzete lopte za valorizacijski indeks 36. 

Nije čudno da je nakon svega Brazilac proglašen za MVP-a finalne serije (najkorisniji igrač). Time je Splitter ponovio uspjeh Litavca Arvidasa Sabonisa koji je 1995. godine u dresu Reala bio posljednji koji je pokupio dvije najvrjednije nagrade (MVP sezone i MVP finala).

Brazilski ljevoruki centar Caja Laboral, 25-godišnji Tiago Splitter, je tijekom sezone predvodio svoju momčad s valorizacijskim indeksom od 21.2 poena po utakmici (15.7 koševa i 6.7 skokova).

U finalnoj pobjedi protiv Barcelone njegove brojke su bile sljedeće:

1. utakmica: Barcelona - Caja Laboral 58:63 (16 poena, 6 skokova, 1 asistencija, 1 blokada)

2. utakmica: Barcelona - Caja Laboral 69:70 (4 poena, 6 skokova, 2 asistencije, )

3. utakmica: Caja Laboral - Barcelona 79:78 (14 poena, 13 skokova, 4 asistencije, 4 ukradene lopte, 2 blokade)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.