Braću Dragić oštro napali zbog druženja s Dodikom, evo kako su se pravdali

Foto: Epa

SLOVENSKI košarkaši Goran i Zoran Dragić prije nekoliko dana boravili su u Banjaluci, gdje im je, između ostalog, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio i odličja.

Dodik je braći Dragić dodijelio odličja Njegoša prvog reda i medalja zasluge za narod, a sve to naišlo je na burne i negativne reakcije u slovenskim medijima i javnosti.

Najprije je košarkaš Mirza Begić, koji je s braćom Dragić igrao za reprezentaciju Slovenije, cijelu priču komentirao jednom riječju "strašno", no to je ništa naspram onoga što se moglo čitati na društvenim mrežama. Dragići su, jednostavno, bili suočeni s brojnim osudama i kritikama.

Ipak, za slovenske su medije slavni košarkaši odlučili iznijeti svoju stranu priče i objasniti kako su se zapravo našli u Banjaluci. Već u lipnju ove godine su, kako kažu, obaviješteni da su dobili priznanje za svoje humanitarne, duhovne, kulturne i sportske zasluge.

"Želimo odbaciti da ovo ima političku pozadinu. Pokazali smo da smo protiv bilo kakvog nacionalizma jer smo odgojeni da poštujemo i cijenimo svakoga i još jednom se želimo distancirati od cijele priče. Nismo umiješani niti povezani s politikom, posebno onom s područja bivše zajedničke države", poručili su Dragići.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.