"Bosanski dijamant" sjaji samo na malim utakmicama: Talijani razapeli napadača Rome

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON ispadanja Rome u polufinalu talijanskog Kupa od omraženog Lazija, na udaru su svi u klubu iz Trigorije, pa i Edin Džeko, uvjerljivo najbolji strijelac momčadi ove sezone. Kapetana Bosne i Hercegovine zabio je 33 gola u 42 susreta i postao najbolji strijelac Rome u njenoj povijesti tijekom jedne sezone. 

> TALIJANSKI ARSENAL U gradskom derbiju potvrdili da su luzeri bez muda

Džeko je zabio 23 gola u Seriji A, osam u Europskoj ligi te dva u Kupu Italije. 

Međutim, njegov težak promašaj u 3. minuti uzvrata protiv Lazija nakon centaršuta Emersona ohrabrio je Gazzettu dello Sport da analizira njegove nastupe u najvažnijim utakmicama sezone.

Te brojke nisu dobre. U 14 važnih utakmica Džeko je uspio zabiti tek tri gola. Talijani važnim utakmicama smatraju derbije i susrete kao što su oni protiv Porta u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Lyona u osmini finala Europske lige, kada je Roma oba puta eliminirana. Tu, jednostavno, Džeko nije bio na travnjaku.

I dok mu je prosjek golova u Seriji A 0,90 po utakmici, u osam najtežih prvenstvenih dvoboja prosjek je znatno manji i iznosi 0,37, u čemu na Apeninima vide najveći problem. Džeko lako zabija u "manjim utakmicama", ali ga u velikim doslovno nema i to je jedan od najvećih nedostataka momčadi Luciana Spallettija. 

"U čemu je Džekov problem? U glavi ili kvaliteti? Protiv jednih je dominantan, a protiv drugih ne može ništa učiniti. Vjerojatno je u pitanju kombinacija tih dvaju faktora", mišljenja je Gazzetta. 

Do kraja sezone Romu i iskusnog napadača čekaju još četiri teške utakmice protiv Atalante, Lazija, Milana i Juventusa. Džeko želi oboriti vlastiti rekord iz sezone 2008/09., kada je zabio 36 golova u sezoni za Wolfsburg. Svojim golovima morao bi obraniti drugo mjesto Rome u prvenstvu, a možda i napasti Staru damu, od koje Rimljani imaju šest bodova manje, u izravnom dvoboju na Olimpicu tri kola prije kraja. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.