Borba stoljeća je ipak "on": Fedor protiv Ubojice dječjeg lica u veljači 2010!

RIJETKO je koja najava neke MMA borbe podigla toliko prašine kao dvoboj najboljeg borca današnjice Fedora Emelianenka i bivšeg UFC-ovog prvaka Josha Barnetta.

Trebao je to biti dvoboj koji će porušiti sve rekorde gledanosti, ali i meč koji će američki Affliction gurnuti uz sam bok konkurentskom UFC-u. No, samo nekoliko dana prije zakazanog 1. kolovoza, u javnost je procurila informacija kako Josh Barnett nije prošao na standardnom doping testu Atletske komisije Kalifornije. Baby face je još jednom uhvaćen s prstima u pekmezu, a posljedice su bile katastrofalne ne samo za njegovu karijeru. Borba je razumljivo otkazana, no otkazan je i cijeli Afflictionov event "Triology", da bi samo par dana kasnije ta američka organizacija priznala konačnu kapitulaciju.

Iako se žestoko branio, Barnett nikada nije uložio žalbu na ispravnost doping testa i praktički je nestao s borilačke scene sve do proteklog tjedna kada se pojavio na neslužbenom Svjetskom no-gi prvenstvu u brazilskoj jiu jitsi. Amerikanac je neočekivano osvojio tešku kategoriju i još jednom dokazao kako se radi o iznimno nadarenom borcu koji je jednako dobro potkovan na tlu, kao i u stojci.

U Japanu nema straha od dopinga

Danas je u javnost procurila još jedna puno zanimljivija vijest. Prema informacijama do kojih je došao portal MMArecap, ljubitelji mješovitih borilačkih sportova ipak će vidjeti "borbu stoljeća". Barnett bi, naime, ovih dana trebao potpisati ugovor s japanskim Dreamom, a protiv Fedora bi u ring trebao ući već u veljači. Kako su Dream i Strikeforce, organizacija pod čijom zastavom nastupa ruski majstor, u vrlo prijateljskim, gotovo bratskim odnosima, nije rijetkost da si međusobno "posuđuju" borce kako bi se pokušali oduprijeti potpunoj dominaciji američkog UFC-a. Tragom te suradnje je i dogovoren dugo iščekivani dvoboj dva ponajbolja MMA majstora.

Kako su u Japanu doping kontrole praktički nepostojeće,  nema realne opasnost da bi Barnett ponovno mogao imati problema s nedozvoljenim sredstvima zbog koji je već jednom potražio utočište u Zemlji izlazećeg sunca. Razumljivo, za sada nema nikakve službene potvrde, svi mudro šute i čekaju da se čitava stvar finišira i na papiru...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.