Bombaš koji je napao bus Borussije dobio 14 godina zatvora

FOTO: EPA

JEDANAEST mjeseci trajalo je suđenje bombašu koji je napao autobus Borussije iz Dortmunda i konačno je završilo u utorak. Sud u Dortmundu osudio ga je na 14 godina zatvorske kazne.

Sergei W., 29-godišnji Nijemac porijeklom iz Rusije, proglašen je krivim za pokušaj višestrukih ubojstava i aktivaciju eksplozivnih naprava koje su bile namijenjene da ugroze timski autobus u večernjim satima, 11. travnja 2017. godine.

> Da je eksploziv u Dortmundu aktiviran samo sekundu ranije, posljedice bi bile puno strašnije

Vozilo je bilo na putu prema domaćem stadionu, Signal Iduna Parku, uoči utakmice Lige prvaka protiv Monaca.

Osuđenik je priznao da je sam izradio bombu i aktivirao je, ali uz isticanje da nikoga nije htio ozlijediti, već mu je namjera bila proširiti strah i teror po ulicama Dortmunda, kako bi uzrokovao pad dionica dortmundskog kluba. Njemački mediji prenose da je Sergei W. navodno zaradio više od pola milijuna eura nakon što je izveo teroristički čin, koji je uzrokovao promjene u vrijednostima Borussijinih dionica.

Podsjetimo, u eksploziji je ozlijeđen branič njemačke momčadi Španjolac Marc Bartra, a ozljede dlana i ruke zahtijevale su operativni zahvat. Nitko drugi osim Bartre nije bio ozlijeđen u autobusu, a jedan je policajac doživio akustički šok.

Klub zasad nije komentirao presudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.