NBA

Bogdanovićeva Utah nakon osam godina bezdušno trejdala igrača koji se teško ozlijedio

Foto: Profimedia

BOJAN BOGDANOVIĆ dobio je dva nova suigrača nakon što je Utah Jazz kasno sinoć sudjelovala u razmjeni pet igrača između tri momčadi. Novi igrači Jazza su Kanađanin Nickeil Alexander-Walker i Španjolac Juancho Hernangomez. Nakon osam godina Salt Lake City je napustio Australac Joe Ingles, koji se nedavno teško ozlijedio.

Portland nastavio trgovati

Portland je nakon razmjena s LA Clippersima i New Orleansom nastavio renovaciju momčadi. Proslijedio je dalje dvojicu igrača dobivenih u razmjeni za CJ-a McColluma - Alexander-Walkera u Utu, a Čeha Tomaša Satoranskog u San Antonio Spurse, koji su u Jazz poslali Hernangomeza.

Utah je poslala Inglesa i Eliju Hughesa u Portland, a i Blazersima i Spursima ustupila je po jedan budući izbor druge runde drafta. Hughes je igrač druge godine koji je ove sezone sakupio samo 14 nastupa, a Ingles će zbog teške ozljede koljena prije dva tjedna propustiti ostatak sezone.

Umjesto njih dobila je dvojicu igrača koji bi trebali imati solidnu ulogu u rotaciji, a Hernangomez bi zapravo trebao uskočiti na Inglesovo mjesto.

Ingles: Ovo boli. Popit ću pivo i opustiti se

Ingles je u Jazzu proveo posljednjih osam godina pa iako se od prošlog ljeta govori da je klub spreman odreći se njega ili Bogdanovića ako se ukaže prilika za drastično poboljšanje momčadi, odluka kluba da ga razmijeni, posebno nakon teške ozljede, prilično ga je pogodila.

"Ovo danas boli. Znao sam da je moguće, ali nisam želio vjerovati. Sretni smo što smo ovo mjesto zvali domom osam godina. Imam još puno za reći, ali popit ću pivo i opustiti se s dobrim prijateljima", napisao je Ingles na Twitteru.

Inglesov trejd samo je potvrda da Bogdanović ostaje u Jazzu nakon današnjeg isteka prijelaznog roka, ali i upozorenje za Darija Šarića, koji zbog slične ozljede propušta cijelu sezonu. Njemu bi se mogla dogoditi ista sudbina ako ga Phoenix odluči upotrijebiti za dovođenje zdravih igrača koji im mogu pomoći u borbi za naslov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.