Bogdanović za Index: Hrvatska je čudo, a nogometaši nam trebaju biti primjer

Foto: Screenshot

HRVATSKA košarkaška reprezentacija nakon pobjeda protiv Italije i Rumunjske krajem lipnja i početkom srpnja za dva tjedna nastavlja svoj put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se sljedećeg ljeta igra u Kini.

Momčad Dražena Anzulovića u drugom krugu kvalifikacija igra 14. rujna u Osijeku protiv Litve, a tri dana kasnije u Gdanjsku protiv Poljske. Važnije od toga je da su na raspolaganju napokon svi igrači, uključujući i NBA zvijezde, koje će pokušati suigračima kroz ova dva kola olakšati daljnji tijek kvalifikacija. Naime, Šarić, Bogdanović, Zubac i Žižić neće zbog obveza u NBA-u moći igrati sljedeća dva ciklusa u studenom i veljači.

Dobije li Hrvatska ove dvije utakmice, napravila bi veliki korak prema Kini, iako bi im ostale još četiri teške utakmice koje bi igrala u drastično oslabljenom sastavu.

"Nama su ove utakmice jako bitne i s njima bismo napravili sjajan posao. Drago mi je da smo i mi iz NBA-a ponovno ovdje i siguran sam da ćemo biti pravi protiv Litve i Poljske. Sad kad smo se dovukli do tog drugog kruga bila bi stvarno šteta da ne iskoristimo priliku i ne plasiramo se na Svjetsko prvenstvo", rekao je kapetan Bojan Bogdanović.

Za Index je iznio svoja mišljenja o uspjehu nogometaša, o čudnoj situaciji s Krunom Simonom i novim sustavom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji nikome ne ide na ruku.

Pogledajte video:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.