Bogdanović nakon blamaže: Tu smo gdje zaslužujemo biti

Foto: FIBA

U JOŠ jednoj razočaravajućoj predstavi hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Poljske 74:79  u utakmici 8. kola skupine J europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. te tako svoje izglede za put u Kinu svela na minimum. 

Sinoć nitko osim Bogdanovića na kojeg smo već naviknuli nije bio na razini, puno se očekivalo od Darija Šarića, no on je još jednom pokazao da ne može biti vođa poput Babe. 

Bolan poraz U Gdansku prokomentirao je kapetan reprezentacije Bojan Bogdanović.

"Nemam riječi, ne znam što bih rekao. Tu smo gdje zaslužujemo biti. Bunili smo na FIBA-u što nismo mogli igrati protiv Rumunjske i Nizozemske u punom sastavu, sad smo igrali, pa se dogodilo isto. S ove dvije pobjede bili bismo debelo unutra. Sad smo debelo vani", izjavio je Bojan nakon utakmice.

 Ozljeda? 

"Ne znam, pao mi je Ponitka na nogu, mislio sam da je otišlo koljeno, poslije gležanj. Hito sam igrati. Zagrijao se, odradio terapiju u poluvremenu, želio sam igrati. Vjerujem li da možemo na SP? Nemam komentara. Treba vjerovati, nadam se da momci mogu dobiti više nego mi. Igrali smo agresivnije nego u petak, ali je nedopustivo da u zadnje dvije, tri minute se dogodi da nismo u dvije četvrtine u bonusu, mi udvajamo ispod koša, pa primamo tricu, daju nam lagane zicere. Ne znam što bih rekao", rekao je Bogdanović za Sportske novosti.

Izbornik Anzulović izjavio je da su igrači pokušali sve učiniti...

"Teško je bilo što reći s obzirom na poraz koji je došao. Mislim da su igrači pokušali učiniti sve, ali kako je utakmica odmicala, tako smo padali s energijom, a samim time je dolazilo do puno taktičkih grešaka u igri. I tu smo dozvolili Poljacima da se odlijepe na osam razlike. Uspjeli smo se vratiti, imali tri lopte za vodstvo, otvorenu tricu, zicer i izgubljenu loptu, a kad sve to napraviš, onda nisi ni zaslužio dobiti utakmicu. Što sada? Nismo ovo očekivali, ali moramo svi sjesti unutar Saveza i vidjeti u kojem pravcu idemo dalje. Dok god postoje i teoretske šanse, pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo. To je obaveza svih nas. Glupo je pričati, znali smo u kojoj smo situaciji, ali imamo pravo na nadu", rekao je Anzulović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.