Bogdan Bogdanović: Suci neka spavaju kako hoće. To ide na njihovu dušu

Foto: EPA

KOŠARKAŠI Sjedinjenih Američkih Država u ludoj su utakmici pobijedili Srbiju 95:91 i plasirali se u finale Olimpijskih igara. Srbi su vodili gotovo cijelu utakmicu, iz četvrtine u četvrtinu su povećavali prednost, ali na kraju je SAD odigrao fantastičnih zadnjih 10 minuta i stigao do pobjede vrijedne finala, gdje će igrati protiv Francuske. Srbija će se za broncu boriti protiv Njemačke.

Bogdanović: Poražen je poražen, a pobjednik ide dalje

Nakon utakmice izjavu za medije dao je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je, između ostalog, bio i nezadovoljan suđenjem. "Nemamo za čime žaliti. Mogli smo pobijediti, svi smo to htjeli. Na kraju težak poraz, isto je kad izgubiš i dva i tri i pet i dvadeset razlike, znam što mislite, a na kraju je isto. Poražen je poražen, a pobjednik ide dalje. Trebamo biti ponosni na ove momke i na način na koji smo se borili. Trebamo gledati pozitivno na sve ovo", započeo je Bogdanović pa nastavio:

"Ovo je takva utakmica, takav ždrijeb, mi smo mislili da ćemo ih dobiti na ovakav način u polufinalu i sanjali smo o tome, radili smo tako, ali dobro, što je tu je, moramo gledati tako. Imali smo najviše iskustva s njima u pripremnom periodu, na kraju nismo smjeli pustiti tih par izgubljenih lopti, kontri, otvorenih šuteva. To je presudilo. To uvijek presudi u ovakvim utakmicama, mali, sitni detalji."

"Suci? Neka ide na njihovu dušu"

"Borili smo se lavovski, ponosan sam na način koji smo pristupili taktički, timski, imali smo ih, ali kada igraš s njima tako, za dvije minute gubiš odmah 10 razlike", govorio je Bogdanović, a onda je dobio i pitanje o sucima.

"Nije to naša stvar, mi smo se borili do kraja, to je njihova stvar, neka ide na njihovu dušu. Samo neka oni spavaju kako hoće", odgovorio je i za kraj najavio meč za broncu protiv Njemačke: "Kako ne, trebamo pokazati karakter, da se oporavimo od ovog poraza. Uvijek pokušavamo tu motivirati se na razne načine. Znamo način na koji komuniciraju pa da im uđemo nekako u glavu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.