BOG PENALA Ronaldu obranio treći od četiri, što mu je ukupno 22. skinuti jedanaesterac u La Ligi!

Screenshot: Youtube

DIEGO ALVES (31) brazilski je vratar Valencije, posljednjih deset godina u Španjolskoj dokazuje da je najveći stručnjak za penale, ne samo u jakoj La Ligi.

Jer na utakmici 35. kola na Santiago Bernabeuu, pri rezultatu 1:0 za Real (utakmica je završila pobjedom domaćina 2:1), strijelac do tada jedinog gola Cristiano Ronaldo izveo je kazneni udarac nakon prestrogo dosuđenog prekršaja na Luki Modriću.
 
Ali, Alves ga je pročitao i obranio Ronaldov pokušaj poentiranja u njegov donji lijevi kut.

Tako je Alves skinuo Ronaldu već treći penal na prvenstvenim utakmicama u Španjolskoj, ili točnije, Ronaldo mu je samo jednom zabio, dok mu je sve ostale pokušaje s bijele točke skinuo brazilski golman.
Ovo je Alvesu bila već 22. obrana penala u La Ligi, a zanimljivo španjolski rekorder po broju obranjenih jedanaesteraca postao je upravo protiv Ronalda, kada mu je u svibnju 2015. skinuo ukupno 16. penal u Primeri, čime se izjednačio sa slavnim Andonijem Zubizarretom.
 
Ali, Basku je za toliko obranjenih penala trebalo čak 102 dvoboja sa izbođačima, dok je Brazilac do spomenute brojke došao nakon samo 37 suočavanja s izvođačima penala! 

Ali, u rujnu prošle godine prešao je Zubizarretu sa 17. obranjenim penalom protiv Leganesa, da bi idućeg tjedna protiv Atletico Madrida skinuo čak dva penala.
 
"Penal je psihološka bitka između izvođača i golmana", izjavio je jednom Diego Alves, ali on nije pobjednik u toj bitki, nego u cijelom ratu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.