BLIZZARD POJAČAVA WORLD OF WARCRAFT ESPORT Jeste li spremni?

Image: Blizzard

WORLD OF WARCRAFT jedna je od najprepoznatljivijih videoigara na svijetu. Od 2004. do danas izašlo je šest ekspanzija, a igra je na vrhuncu imala nevjerojatnih 12 milijuna mjesečnih pretplatnika. Jučer je iz Blizzarda najavljeno novo službeno natjecanje koje bi uz sadašnje, WoW Arena Championship, trebalo pojačati poziciju igre u esportu, ali i privući sasvim drugačiji profil igrača.

World of Warcraft zaista je više od igre. Često se u medijima spominjao kao uzrok ovisnosti brojnih adolescenata, a koliko je popularan govori i podatak da je igra ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao MMORPG s najviše pretplatnika. 
 

 
Kada se WoW spominje u kontekstu esporta, većini prvo padne na pamet Player vs. Player(PvP) segment igre, gdje se igrači direktno sukobljavaju i penju po ljestvici. Radi se o 3v3 Arena formatu u kojem postoji i službeno Blizzardovo natjecanje kako bi se odredio najbolji tim na svijetu. Pobjednici regionalnih kvalifikacija susreću se na svjetskom finalu koje se tradicionalno održava na BlizzConu krajem godine. Malo je poznato da je i Hrvatska imala svog predstavnika u finalu WoW Arena World Championshipa. Igrajući za tim SK Gaming, Valent "another" Sebastijan osvojio je drugo mjesto 2012. godine, kada je igra bila na vrhuncu popularnosti. 
 

Ovoga puta Blizzard je odlučio implementirati i novo službeno natjecanje. Igrači će se sada moći natjecati i u Player vs. Environment (PvE) segmentu igre, u kojemu zajedno prolaze kroz dungeone i raidove te ubijaju bosseve na različitim težinama. Iako je ovaj segment postojao i ranije te bi se igrači natjecali tko će prvi na serveru ili na svijetu završiti neki raid, nije bilo službenog natjecanja. 
 
Mythic Dungeon Invitational tako će okupiti po osam najboljih timova iz svake od četiri regije koje će se potom natjecati u tome tko će prije završiti zadani dungeone na Mythic težini. Kvalifikacije su otvorene za sve, a ono što trebate učiniti je početi sa svojom ekipom grindati Mythic Dungeone i očistiti ih što brže na što većoj težini. Nagradni fond za natjecanje iznosi 100 tisuća dolara, a kvalifikacije će se održavati od 25. srpnja do 8. kolovoza. Planirate sa svojom ekipom Blizzardu uzeti novce? Javite nam se! Sretno!

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.