Bjelica: Dinamo je pokazao svoje pravo lice

Foto: Pixsell

DINAMO je u prvoj službenoj utakmici tekuće sezone s 5:0 trijumfirao protiv Hapoela Be'er Sheve na Maksimiru, u prvom ogledu 2. kvalifikacijskog kola Lige prvaka. Uzvratni okršaj na rasporedu je 31. srpnja u Be'er Shevi (19 sati).

>> Dinamo - Hapoel 5:0 Modri moćno krenuli u borbu za Ligu prvaka

>> Modri nakon golijade: "Ovo je pravi Dinamo!"

Dinamov kapetan Arijan Ademi nakon pobjede zaključio je kako je momčad u psihološkom pogledu bila karakterna i homogena.

"Ovo je pravi Dinamo!" poručio je Arijan Ademi u mix zoni pred okupljenim novinarima. 

Identično viđenje nakon utakmice imao je i Dinamov šef struke Nenad Bjelica.

"Moramo biti zadovoljni s rezultatom. Zadovoljan sam igrom, borbom. Ostavili smo srce na terenu. Želim da svaka iduća utakmica bude ovakva. Svima je bitan ovakav ulazak u sezonu. I trenerima, i igračima, i ljudima u klubu. Ovakvim pobjedama raste samopouzdanje. Svi smo skupa sami sebi bili nepoznanica, ali poslije prvog gola, ekipa je pokazala pravo lice. Siguran sam da ćemo još imati ovakvih utakmica."

Dinamova skautska služba temeljito je proučila Hapoel Be'er Shevu.

"Zadovoljan sam nakon pobjede protiv moćnog protivnika. Bili smo bolja momčad i zaslužili smo pobjedu. Na početku smo se trebali priviknuti na ono za što se nismo pripremali jer su Izraelci igrali u sustavu 3-4-1-2, zbog čega smo imali defenzivne i ofenzivne probleme. Kada smo bili defenzivno gusti, u kontrama smo ih iznenadili. Vidjeli smo slabosti u njihovoj igri, iako su vrlo nezgodni. U obrani imaju slabosti, koje smo dobro iskoristili. Trebamo se pripremiti za uzvrat. U Izraelu ćemo trebati biti na visokoj razini. Sada je koncentracija na petku i utakmici protiv Rudeša, a zatim na revanšu u Izraelu", konstatirao je Nenad Bjelica, uz napomenu kako momčad "mora ostati ponizna".

Dinamov trener pohvalno je govorio i o navijačkom ozračju na Maksimiru.

"Zahvalio bih publici koja je od prve do zadnje minute živjela s momčadi. Mnogo sam čuo o lošoj atmosferi u Dinamu, ali doživio sam predivnu atmosferu u Dinamu. Želim da tako bude i ubuduće", zaključio je Nenad Bjelica.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.