TRANSFERI

Bivši trener spašava karijeru Kaliniću i zove ga u Francusku

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON odlaska iz Fiorentine Nikoli Kaliniću ne cvjetaju ruže. Jednogodišnju avanturu u Milanu završio je sa šest golova i isto toliko asistencija u 41 utakmici, a na kraju prošle sezone navijači kluba sa San Sira doslovce su molili za njegov odlazak. 

I želja im je uslišena. Hrvatski napadač završio je u madridskom Atleticu, a u međuvremenu ga je izbornik Zlatko Dalić zbog odbijanja da uđe protiv Nigerije potjerao sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je Hrvatska na koncu stigla do povijesnog srebra. 
Embed from Getty Images

Bivši igrač Hajduka ostatak ljeta iskoristio je kako bi se spremio za sezonu s Atleticom, za koji je do sada odigrao tek 1.090 minuta koje staju u 24 utakmice, a zabio je četiri gola, od čega dva u prvenstvu, uz jednu asistenciju. Nije Kale dobivao puno prilika pored Antoinea Griezmanna i Diega Coste, pa čak ni nakon ozljede robusnog napadača Diego Simeone nije se usuđivao pružiti mu potpuno povjerenje.

Costa je po povratku igrao čak i ozlijeđen, a Kalinić je uglavnom na klupi čekao priliku. Iskusni 31-godišnji igrač iz Solina ima ugovor s Atleticom do ljeta 2021. godine i teško je očekivati njegov ostanak u idućoj  sezoni, a kamoli da odradi ugovor do kraja. 

Embed from Getty Images

Zato cijelu situaciju prati Paulo Sousa, koji je baš 2015. doveo Kalinića u Fiorentinu iz Dnjipra za 5,5 milijuna eura i s dosta uspjeha su surađivali do 2017., kada je portugalski trener dobio otkaz. Međutim, od 8. ožujka Sousa vodi francuski Bordeaux, koji četiri kola prije kraja drži 14. mjesto i ima devet bodova više od davljenika Caena te je praktički osigurao opstanak i već razmišlja kako pojačati momčad za sljedeću sezonu.

I tako se Sousa dosjetio Kalinića te bi baš on trebao biti prva meta Bordeauxa na ljeto. Kale je kod Portugalca u Firenci igrao najbolji nogomet karijere, zabijao je kao na traci pa je njihova nova suradnja itekako moguća kad se zna da treneru treba izraziti napadač, a Kaliniću je neophodna, nakon dvije godine, standardna uloga u prvih 11 kako bi pokušao vratiti formu koja ga je krasila u dresu Fiorentine. 

Inače, za Violu je u tri godine zabio 33 gola i upisao 10 asistencija u 84 utakmice, odbijao je milijunske ponude iz Kine kako bi ostao u Europi i igrao na najvećoj razini. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.