Bivši trener Dinama pred utakmicu s Realom: Modrićeva ratna priča je teža od moje

Foto: Profimedia

JEDNA od utakmica 4. kola Lige prvaka bit će i susret Šahtara i Real Madrida. Protiv španjolskog velikana, inače i vodeće momčadi skupine E, utakmicu će voditi Igor Jovičević, nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, ali i nekadašnji igrač Real Madrid Castille te već neko vrijeme strateg ukrajinskog tima.

Prva utakmica ovih dviju momčad igrana je u Madridu i završila je 2:1 za Real. Jovičević je siguran da u uzvratu njegova momčad ima šanse, kao i to da ima šanse za prolazak skupine, jer izvedba njegove momčadi iz prve utakmice možda i "nije bila dovoljna za najbolju momčad svijeta, ali bit će za druge", rekao je.

"Puno smo toga dobrog napravili. Zabili smo iz akcije u 10 dodira, bez da su igrači Reala dodirnuli loptu. To uopće nije lako. Njima je potrebno malo da vas ubiju. Mogu vas pustiti da igrate, ali kvalitetom ubijaju u tranziciji. Ne zanima ih koliko je to atraktivno, znaju da je ubojito", rekao je Jovičević i dodao još o prvoj utakmici:

"Imali smo šansu za 2:2"

"Nikome nije lako igrati na Bernabeuu, posebice ne mladoj momčadi kakvu vodim. Za mene je to bila moja treća utakmica u Ligi prvaka i igrali smo je više srcem nego na iskustvo. Patili smo u prvom dijelu, a kad smo vidjeli da neće završiti 7:1 kako je Toni Kroos najavio, počeli smo razmišljati o 2:2. I imali šansu za taj rezultat."

Šahtar će domaću utakmicu s Realom odigrati u Varšavi.

"Ne igramo kod kuće, nije to isto. To je hendikep. Nemamo ono što imaju igrači Leipziga ili Reala, užarenost, guranje cijelog stadiona. Bit će Ukrajinaca, ljudi koji su zbog brutalnog rata morali nažalost napustiti domove. Ali to nije naš stadion", rekao je pa odgovorio i na to kolika je razlika u tome što je Luka Modrić propustio prvi susret, a u drugom će nastupiti za Real.

"Modrić ima sve"

"Modrićev nastup sve mijenja. Na njega je nemoguće izvršiti pritisak, on odolijeva svemu jer ima prvi dodir, dribling, kratka i duga dodavanja... A i pokretljiviji je nego lani. To je jedinstveno. U posljednje četiri godine igra nogomet života, izgleda kao da pleše. Vidjet ćemo hoće li Ancelotti rotirati momčadi, ali ni to nema veze. Igramo protiv Reala, a on će uvijek biti favorit", rekao je i nastavio:

"Tužno je ovo što se događa. Trebao bih odgovarati na pitanja o taktici, ali znam da ne može biti tako. Ja sam morao napustiti zemlju zbog rata, iza sebe ostaviti veliki san o igranju za Dinamo, za koji je igrao i moj otac. Trebalo je donijeti drastičnu odluku, a moja je bila dobra jer sam otišao u Madrid, najbolji klub na svijetu. U njemu sam oblikovan kao čovjek, usađene su mi vrijednosti koje i danas njegujem: poštovanje, predanost, solidarnost, to da se ne smiješ predati kad je teško."

"Lukina priča je još teža. Puno je patio, a to se vidi u njegovom karakteru danas. On može prijeći preko svega. Na njega su ponosni svi Hrvati, na to kakav je čovjek i kakav je nogometaš", dodao je Jovičević u najavi utakmice koja se igra u utorak od 21 sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.