CAIN VELASQUEZ

Bivši teškaški prvak UFC-a postao kečer: "Želim biti jedan od najvećih ikada"

Foto: Getty Images / Guliver Images

CAIN VELASQUEZ, bivši prvak UFC-a u teškaškoj kategoriji, sve dalje je od povratka u MMA.

U kolovozu je imao svoj debi kao kečer za jednu meksičku promociju i dobio je vrlo pozitivne kritike. U intervjuu za MMA junkie priznao je da se nije nadao tako pozitivnim reakcijama.

"Bio sam šokiran. Nisam znao što očekivati ni koliko ljudi će uopće gledati. Odradio sam svoj meč i odjednom sam počeo dobivati jako puno pozitivnih reakcija", rekao je Velasquez pa nastavio:

"Bilo je sjajno. Cijelu večer sam ispitivao svoju suprugu što se upravo dogodilo. Moram priznati kako mi se hrvanje nakon ovoliko malo vremena čini nečim prirodnim za mene. Sviđa mi se i jedva čekam iduću priliku. Zapravo mi je došlo kao nešto potpuno prirodno. Plan je bio vratiti se i boriti se u UFC-u, no u ovom trenutku previše uživam u ovome da bih razmišljao o bilo čemu drugom. Ne mogu dočekati priliku da ponovno nastupim. Već sad imam ambiciju postati jedan od najboljih ikad koji su se bavili profesionalnim hrvanjem", rekao je Cain.

Velasquez se ranije ove godine vratio u UFC nakon gotovo dvije i pol godine velikih problema s ozljedama. Izgubio je od Kamerunca Francisa Ngannoua koji ga je nokautirao već nakon 26 sekundi.

Kečeri su izvođači koji se predstavljaju kao profesionalni hrvači i borbe pokušavaju prikazati što realnijima, iako rijetko ima istinskih udaraca i manevara koji mogu ozbiljno ugroziti život drugih kečera. Uz to, ishod borbi je uvijek unaprijed određen, a sama borba se također gleda kao priča između dvaju ili više kečera, poput filma ili serije, ali umjesto dijaloga i riječi, priča se publici prenosi mečevima.

Velasquez je postao treći MMA borac koji je nakon UFC-a debitirao u pro-hrvanju, nakon Ronde Rousey i Kena Shamrocka. Rousey je bila najuspješnija jer je postala velika zvijezda u WWE-u, najvećoj svjetskoj kečerskoj kompaniji, gdje je dulje vrijeme bila prvakinja u ženskoj diviziji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.