SERIE A

Bivši talijanski izbornik preuzeo Fiorentinu

Foto: EPA

CESARE PRANDELLI novi je trener Fiorentine, a na klupu prve momčadi sjest će umjesto otpuštenog Giuseppea Iachinija, objavio je u ponedjeljak klub iz Firence.

Klub je u objavi na svom internetskom portalu istaknuo da je Iachini u prošloj sezoni imao složenu situaciju, ali da je na kraju uspio dignuti momčad koja je završila natjecanje u Serie A na desetom mjestu.

"Nažalost, nakon pažljive i temeljite analize početka nove sezone i postignutih rezultata, klub smatra da je najbolje rješenje smijeniti trenera prve momčadi", stoji u priopćenju u kojem su klupski predsjednik Rocco Commisso i vodstvo "ljubičastih" zahvalili Beppeu Iachiniju za predanost i iskazani profesionalizam.

Za Iachinijevog nasljednika, 63-godišnjeg Cesarea Prandellija, ovo je povratak u klub koji je vodio od 2005. do 2010. godine i u tom razdoblju se s "violama" dvaput kvalificirao u grupnu fazu Lige prvaka (2008./2009. i 2009./2010.) te jednom dogurao do polufinala Europske lige, dok je to natjecanje još nosilo naziv Kup UEFA (2007./2008.).

"Vjerujemo da njegove vještine, njegova karijera i njegova humanost, prepoznati i cijenjeni u cijelom nogometnom svijetu, čine Prandellija najboljim izborom za ljubičastu klupu. Nadam se da će novi trener izvući najviše iz naše momčadi te da ćemo kroz igru i rezultate u budućnosti zadovoljiti Firencu i veliku 'ljubičastu' obitelj", izjavio je predsjednik Fiorentine u priopćenju.

S klupe Fiorentine Prandelli je otišao za izbornika talijanske nogometne reprezentacije i s njom dogurao do finala Europskog prvenstva 2012. na kojem su Talijani u grupnoj fazi natjecanja odigrali 1:1 protiv Hrvatske te kao drugoplasirani otišli u nokaut fazu sa Španjolskom od koje su kasnije izgubili u finalu (0:4).

Po odlasku s pozicije talijanskog izbornika Prandelli je vodio turski Galatasaray (2014.), španjolsku Valenciju (2016.), Al-Nasr iz Dubaija (2017./2018.) i Genou (2018./2019.).

Novi trener će biti predstavljen u utorak, nakon čega će voditi i prvi trening.

Fiorentina je u prvih sedam utakmica osvojila osam bodova i nalazi se na 12. mjestu ljestvice Serie A. Sljedeću utakmicu će "viole" odigrati 22. studenoga, kad će ugostiti Benevento.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.