Ruska invazija na Ukrajinu

Bivši suigrač poslao Timoščuku poruku. Sad je još više razočaran

Foto: Profimedia

ANATOLIJ TIMOŠČUK, bivši ukrajinski nogometaš, a danas pomoćni trener u ruskom nogometnom klubu Zenit, prije nekoliko dana izbrisan je iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Odluka je to ukrajinskog nogometnog saveza, a uslijedila je nakon odluke Timoščuka da ostane u Zenitu te zbog toga što nije ni na jedan način osudio rusku invaziju na Ukrajinu.

Nogometni savez Ukrajine na svojim je službenim stranicama objavio da će Timoščuka sankcionirati zbog suradnje s okupatorima. Osim što mu savez neće priznati nijedan nastup ni trofej, poništio mu je i trenersku licencu. Timoščuk je bio nogometaš s najviše nastupa za ukrajinsku reprezentaciju.

Artem Fedetskij bio je Timoščukov suigrač i nedavno mu je poslao poruku. "Izdajnik, ništa drugo ne mogu reći o njemu. Napisao sam mu poruku, pročitao ju je, ali nije mi ništa odgovorio. Njegovo ponašanje u ovoj situaciji je iznenađujuće. Rusija granatira civile, bombama gađa rodilište, a on sve to zna jer mu roditelji žive u Ukrajini. Svakako održava kontakt s ocem, koji je svjestan što se događa", rekao je Fedetskij.

"Što on ima u prsima? Srce očito nema. Nitko ga ne tjera da uzme mitraljez i odmah krene u rat. Bio je simbol ukrajinske reprezentacije. 144 utakmice! Nitko to nije uspio i neće moći u bliskoj budućnosti. Mislim da u njegovom slučaju novac znači puno više od onoga što se događa u Ukrajini. Dovoljno to govori o njemu. Izuzetno sam razočaran. Nikad nisam mogao zamisliti takav njegov stav. Bili smo prijatelji. Kada smo igrali za reprezentaciju, išli smo zajedno u bolnicu kod naših ranjenika, obilazili vojsku, nosili im poklone."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.