Bivši igrač Uniteda o Ronaldu: Uništio nas je kad smo ga prvi put sreli

Foto: EPA

DOGODILO se to 2002. godine, kada su Manchester United i Sporting igrali prijateljski susret povodom otvaranja novog stadiona portugalskog prvoligaša. Bila je to večer u kojoj je Cristiano Ronaldo potpuno zaludio nogometnu Europu, ali i, bitnije, sir Alexa Fergusona.

Ubrzo mu je došao poziv i postao je igrač Manchester Uniteda.

Sporting je novi stadion krstio pobjedom protiv kluba iz Manchestera. Stadion Jose Alvalade i danas je dom nogometaša Sportinga, a na njegovom otvaranju zablistao je nogometaš koji je ponikao upravo u tom klubu.

Godinu dana ranije, Cristiano Ronaldo bio je već redovan prvotimac, a zanimljivo je i da je bio prvi igrač u povijesti kluba koji je u istoj sezoni igrao za selekcije do 16 i 17 godina, za B momčad i za prvu momčad Sportinga.

Nakon samo jedne seniorske sezone prešao je u Manchester United. Tražio ga je prethodno i Arsene Wenger, sastajao se s čelnicima Liverpoola, Reala i Barcelone, ali na kraju ga je pod svoje uzeo sir Alex Ferguson.

Isprva je trebao ostati u Sportingu na jednogodišnjoj posudbi, ali mu je slavni Škot rekao da ga u klubu želi istog ljeta. Predvođen novim trenerom ušao je u svlačionicu Manchester Uniteda i upoznao se s igračima, a toga se u razgovoru za The Independent prisjetio Quinton Fortune, tadašnji nogometaš Uniteda koji prepričava kako je izgledao Ronaldov dolazak u klub.

"Sjećam se da nas je uništio kad smo ga prvi put sreli na terenu. Nadali smo se da neće napadati po našoj strani. Nakon utakmice smo pričali kako je riječ o nevjerojatnom nogometašu", prisjetio se Fortune koji je sedam godina nosio dres Crvenih vragova i susretao se s mnogim velikim zvijezdama u tom periodu.

Nastavio je u istom tonu.

"Ušao je u svlačionicu i rekao da je najbolji. Bilo je tu mnogo samopouzdanja, svakom igraču je rekao da je on najbolji! Engleski mu nije bio sjajan, ali smo razumjeli što nam je htio poručiti", prisjeća se Fortune.

"Njega ne možete uspoređivati s ostalim mladim igračima jer on jasno pokazuje da je bolji. Ako u nečemu nije najbolji, on trenira dok ne usavrši taj segment. Ne možete ni pojmiti tu radnu etiku koju posjeduje", objasnio je čovjek koji je s Unitedom podigao tri trofeja.

Ronaldo će se večeras od 21 sat vratiti na Old Trafford, ali u dresu Juventusa, a ne Manchester Uniteda, kako se gotovo svakog ljeta špekulira.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.