Bivši igrač PSG-a predložio novog trenera: Igrači bi ga zaista poštovali

Foto: Profimedia

IZA PSG-a je rezultatski veoma razočaravajuće razdoblje. U klub su na ljeto stigli novi sportski direktor Luis Campos i trener Christophe Galtier, ali iz ekipe prepune zvijezda nisu uspjeli izvući više od svojih prethodnika. PSG je iz Lige prvaka rutinski izbacio Bayern.

"Poštovali bi ga igrači"

Aktualnom prvaku Francuske u katarskom vlasništvu to je čak četvrti posrtaj na prvoj stepenici nokaut-faze Lige prvaka u posljednjih pet godina. Nezadovoljnika je sve više, a među njima je i bivši igrač kluba i francuski reprezentativac Jerome Rothen, koji je u razgovoru za francuske medije predložio jasnu alternativu:

"Ne tražim da Christophe Galtier bude otpušten sa svoje dužnosti, ali ako to bude izbor čelnika, mislim da ne bi trebali tražiti dalje od Joséa Mourinha. Tvrdog trenera, trenera koji je pobjeđivao, koji ima puno iskustva i kojeg će poštovati svi igrači u svlačionici, koji će biti sposoban donijeti određenu disciplinu, disciplinu koja je nestala prije dosta godina u Paris Saint-Germainu.

Mourinho zna preoblikovati igrače da noćne eskapade zamijene radom. Neće oklijevati staviti ispred igrača jasne obaveze čak i ako imaju važan status i važnu plaću u klubu. Emmanuel Petit je rekao da je prošlo puno godina otkako je Mourinho bio pobjednik. Ali osim Tottenhama, gdje to nije bila laka misija i gdje nije osvojio naslov, sve klubove koje je vodio doveo je do titula. Prije Tottenhama, Manchester United je s njim osvojio Europsku ligu i Liga kup iste godine."

"Probudit će navijače"

Mourinho je osvajanjem Konferencijske lige Romi donio prvi europski trofej, a činjenicu što je u Rimu već toliko dugo Rothen smatra dokazom njegove neopterećenosti: "Da je toliko opterećen, ne bi izdržao toliko dugo u Romi, gdje nema neograničena sredstva ni blistavu momčad.

Osim toga, ono što mi se sviđa kod Joséa Mourinha, sviđao nam se taj lik ili ne, on je je...o strastven prema nogometu! Kažem to tako jer takvo što nedostaje PSG-u. On je fina "kurva", tjera me da se penjem po zavjesama. Uvjeren sam da će uspjeti pokrenuti ovaj klub.

Probudit će veliki dio ljudi koji su ludi za Paris Saint-Germainom, a koji danas šute. To je najbolji način da pokaže da je sposoban ponovno osvojiti Ligu prvaka."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.