Bivši igrač Gorice Ivanušeca usporedio sa zvijezdom Premier lige

Foto: HNK Gorica

BIVŠI igrač Gorice Matthew Steenvoorden (30) raskinuo je suradnju s hrvatskim prvoligašem početkom tjedna. Nizozemac će svoju karijeru nastaviti u dalekom Uzbekistanu. Njegov novi klub je aktualni prvak Pakhtakor iz glavnog grada Taškenta, koji od ljeta prošle godine s klupe vodi nekadašnja zvijezda kijevskog Dinama i ukrajinske reprezentacije Maksim Šackih.

Steenvoordenu je Gorica bila prvi inozemni klub u karijeri. Ranije je nastupao za Feyenoord, Excelsior, Dordrecht i Cambuur, iz kojeg je 2019. došao u hrvatski nogomet. Prema podacima Transfermarkta, tijekom četiri godine upisao je 108 nastupa za Goricu. Postigao je četiri i asistirao za dva pogotka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura.

U intervjuu za nizozemski VoetbalNieuws Steenvoorden je povodom odlaska iz SuperSport HNL-a govorio o hrvatskom nogometu. Najprije je komentirao Goricu: "Mislim da bi naša momčad igrala u srednjem dijelu Eredivisie. Jednu godinu smo igrali za europska mjesta, tek onda su Dinamo i ostali klubovi uzeli naše najbolje igrače. Dinamo se stvarno može mjeriti s nizozemskim vrhom, stvarno zna igrati."

"Ivanušecu odgovara sustav Feyenoorda"

Osvrnuo se i na Luku Ivanušeca kojeg želi njegov bivši klub Feyenoord: "On je stvarno dobar igrač. Zadnju utakmicu prošle sezone igrali smo protiv Dinama i vodili 1:0 u toj utakmici. Onda je on malo ubrzao. Sudjelovao je kod dva pogotka i uvijek je bio opasan izvana.

On je stvarno tip koji se ubacuje između linija i ulazi. Malo podsjeća na Codyja Gakpa, ali je fizički manja verzija. Često ulazi i onda puca desnom nogom. To nije igrač koji ide na vanjsku stranu. I ja sam neko vrijeme igrao kod Arnea Slota u Cambuuru. U njegovom sustavu takvi igrači rade sve kroz sredinu. On se tu uklapa."

"Šutalo može činiti lijep duo s Gvardiolom"

Upitan je i o Josipu Šutalu, koji je velika želja Ajaxa: "On je također jako dobar, da, naravno, malo mlađi. Uvijek je dobar u obrani i kod kontri protivničkih momčadi, a također je vrlo jak na lopti. On jako dobro igra nogomet.

U Dinamu zapravo i ne moraš toliko raditi kao branič, samo napadaš. Naši napadači su stvarno rekli: 'Sranje, više ćemo se braniti nego napadati.' On može činiti vrlo lijep duo s Joškom Gvardiolom u reprezentaciji Hrvatske."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.