NBA

Bivši hit-igrač ABA lige isključen nakon što je postao žrtva brutalnog zakucavanja

Foto: Profimedia

GOGA BITADZE kao tinejdžer je igrao u ABA ligi za Megu i Budućnost, proglašen je najvećom mladom zvijezdom Eurolige i izabran je u prvom krugu NBA drafta, ali ni u svojoj trećoj NBA sezoni još se nije izborio za stabilne minute jer su ispred njega u rotaciji Indiana Pacersa Domantas Sabonis i Myles Turner, 

Rijetka prilika u startnoj petorci završila dvostrukim udarcem

Ali na sinoćnoj utakmici protiv Golden State Warriorsa obojica su bila nedostupna zbog ozljeda i gruzijski centar dobio je rijetku priliku u startnoj petorci. I igrao je prilično dobro, za 31 minutu imao je 13 poena i devet skokova, a desetkovani Pacersi su sredinom posljednje četvrtine bili u egalu s jednom od najboljih momčadi lige. A onda mu se dogodilo ovo.

VIDEO: Arena Sport

Gary Payton II poznat je po brutalnim zakucavanjima i Gruzijac nije njegova prva žrtva, ali nije dobro podnio to što mu se dogodilo. Možda ga je isprovocirala reakcija Paytona, koji je ostao slavodobitno stajati s visoko podignutom loptom u ruci, i Bitadze je uto došetao do svog "nasilnika", unio mu se u lice i - zagrizao?!

VIDEO: Arena Sport

Payton je ovaj neobični napad prilično hladnokrvno podnio, tek s pomalo zbunjenim osmijehom, u nevjerici čemu je upravo svjedočio. Suci su pak imali konkretnije mišljenje o Bitadzeovom zagrizu te su ga kaznili tehničkom pogreškom, a kako mu je to bila druga, i isključenjem.

VIDEO: Arena Sport

Tako je nesretni Bitadze u ključnim trenucima utakmice, a možda i svoje karijere, jer mu je ovo konačno prilika da se dokaže, postao možda i prvi igrač koji je isključen nekoliko trenutaka nakon što je postao žrtva ionako viralnog zakucavanja.

Već je jednom postao viralni hit, ni kriv ni dužan

A nije mu to prvi put da je postao viralna šala, iako je prvi put za to sam bio najmanje kriv. Uoči drafta 2019. na dan za medije njegov su stol stavili odmah do onog za kojim je bio superstar Zion Williamson, a fotografija kako usamljen sjetno gleda prema gomili novinara i kamera za susjednim stolom obišla je svijet.

Dwyane Wade i Draymond Green su mu savjetovali da tu fotografiju iskoristi kao motivaciju, ali Bitadze još nije pokazao značajnu vrijednost u NBA ligi. Razdoblje dok su Pacersi bez Sabonisa i Turnera otvorilo mu je priliku, ali za početak se uopće nije proslavio. 

Utjehu može pronaći u činjenici da su Pacersi nakon njegovog isključenja ostali u igri i naposljetku senzacionalno pobijedili Warriorse 121:117 nakon produžetka, iako je Stephen Curry zabio čak 39 poena. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.