Bivši hajdukovac proglašen najboljim braničem sezone nakon povijesne titule

Foto: EPA-EFE

BIVŠI igrač Hajduka Fran Tudor (27) ostvario je do sada najveći uspjeh seniorske karijere i postao prvak Poljske sa svojim Rakowom u kojem igra već četiri godine. Ujedno, Tudor je i proglašen za najboljeg braniča lige u povijesnoj sezoni u kojoj je osvojena prva titula. Prethodno je igrao za Hajduk za koji je skupio 139 nastupa. Konkurencija u tom izboru mu je bio još jedan bivši hajdukovac, Antonio Milić koji igra za Lech Poznan.

Tudor u Rakowu najčešće igra na poziciji desnog bočnog ili bočnog stopera u sustavu s trojicom iza. U Hajduku je najčešće igrao na poziciji desnog beka gdje je u svojoj posljednjoj sezoni bio zamjena tadašnjem kapetanu Bijelih, a sadašnjem reprezentativcu Josipu Juranoviću. 

Rakow je 2017. bio drugoplasiran u trećem rangu poljskog nogometa, a na klupi je i tada sjedio sadašnji trener Marek Papszun. Nakon dvije godine u statusu drugoligaša izborili su plasman u Ekstraklasu. U protekle četiri godine osvojili su po dva Superkupa i kupa, a sada je osvojena i povijesna titula.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.