BIVŠI HAJDUKOVCI

Bivši Hajdukov napadač ne prestaje zabijati golove za pobjedu

Luka Stanzl / PIXSELL

BIVŠI napadač Hajduka Franck Ohandza nastavio je s dobrim predstavama u kineskom prvenstvu. Drugi put u nizu u domaćim utakmicama bio je čovjek odluke te zabio pobjednički pogodak. 

Nakon što je u prošloj domaćoj utakmici odveo svoj Henan Jianye do pobjede golom za 1:0 protiv Gouana iz Pekinga, što je bio i jedini gol na utakmici, jučer je riješio i susret protiv drugog kluba iz glavnog grada. 

Pri rezultatu 1:1 on i suigrači iskoristili su loše postavljenu ofsajd-zamku Renhea, a samom Ohandzi nije bilo teško poentirati.

Tim golom Kamerunac je dodatno potvrdio status prvog strijelca svoje momčadi s 10 golova i tri asistencije, a slijedi ga Ivo koji ih je zabio tek pet, uz jednak broj asistencija. Njihov klub trenutno se nalazi na devetom mjestu, s 27 bodova iz 22 utakmice.

Što se tiče ljestvica strijelaca cijele lige, Eran Zahavi je nedodirljiv s 24 pogotka, dok čak pet igrača dijeli drugo mjesto. Četvorica od njih su igrali zapažene uloge i u Europi, a riječ je o Grazianu Pelleu, Yannicku Carrascu, Alexu Teixeiri i Paulinhu. Zanimljivo je i to da Ohandza sedmo mjesto na ljestvici strijelaca dijeli s još jednim bivšim igračem Hajduka, Jeanom Evrardom Kouassijem. 

Za vrijeme svog boravka u Splitu kamerunski je napadač upisao 50 nastupa u kojima je uspio zabiti 18 pogodaka, a taj dio njegove karijere bio je obilježen i čestim ozljedama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.