Bivši Hajdukov kapetan: Hajduk ove sezone ima sve da postane prvak

Foto: Miroslav Lelas/HINA

ULAZAK u sezonu domaćeg prvenstva za Hajduk nije mogao biti bolji. Nakon pobjede preokretom na Maksimiru protiv Dinama, tri boda uzela je momčad Ivana Leke i na prepunom Poljudu protiv Rijeke. Nisu samo rezultati na terenu ono zbog čega su svi ljubitelji splitskog kluba uzbuđeni.

Navijači su već sad srušili rekord po broju pretplata, a vrlo lako bi mogao pasti i rekord po broju članarina, koji je u trenutku pisanja ovog teksta blizu 85 tisuća. Hajduk sljedeći tjedan kreće i u bitku za Europu, koja će mu uvelike odrediti sezonu. Ove rezultate na startu sezone komentirao nam je nekadašnji kapetan Hajduka Mato Neretljak, danas trener Zvijezde Gradačac te pomoćnik u U-20 reprezentaciji.

Kako komentirate odličnu igru Hajduka na startu sezone?

Hajduk je trenutno jako dobar, pokazao je najbolje od sebe u ova dva derbija. Lekina momčad je agresivna i moćna, nije dala Rijeci da lako stvori situacije za pogodak. Vjerujte mi, znam kako je teško dobiti Dinamo na Maksimiru... Hajduk nakon dugo godina izgleda dobro.

Kakva su Vaša očekivanja od Hajduka do kraja sezone?

Ova nova momčad Hajduka je još bolja nego prošle godine. Imam velika očekivanja od nje. Mogu biti direktan, prioritet je naslov prvaka i mislim da Hajduk ima sve u ovom trenutku da ga osvoji. Ima posloženu ekipu, ima publiku, ima sve elemente da bude prvak i da bude najbolji.

Hoće li europske utakmice poremetiti ovako dobar ritam Lekine momčadi?

Momčad izgleda dosta dobro i za pratiti europski ritam, igra se četvrtak i nedjelja, ima Hajduk širinu za to, trener će morati mijenjati, ali i ostale ekipe isto igraju na dva fronta - Dinamo, Osijek i Rijeka. Znam dobro što znači Hajduku Europa, ona donosi novac. Hajduk sad ima toliku širinu da može igrati na tri fronta, tu brojimo i domaći Kup.

Kako vidite nove igrače u momčadi Hajduka?

Trener zna najbolje koliko oni mogu i što mogu, on vidi koliko su spremni i nada se da ih može kroz mjesec-dva dovesti u formu. Kad se to dogodi, Hajduk samo može biti jači kako sezona ide prema kraju.

Stoper Zvonimir Šarija zauzeo je poziciju u prvom sastavu. Igra poziciju koju ste i Vi nekad igrali. Što kažete na njegov nastup?

Hajduk ne prima golove, to je važno i dobro za momčad. Hajduk je pokazao da može igrati tako da ne dozvoli protivnicima puno prilika. Čim momčad ne prima golove, znači da je organizirana, dobro posložena. Sve kreće od obrane. Jednostavno je to recept za uspjeh. Bez obrane nema ni dobrog napada.

Rokas Pukštas bio je junak dvaju derbija na početku sezone...

Pukštas je dao lijep gol protiv Rijeke, ali bitno je i za naglasiti da se on konstantno nalazi u situacijama iz kojih može takve golove zabiti. Prema svemu viđenom, bit će velik Hajdukov dobitak ove sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.