Bišćan pohvalio mladog talenta Dinama: Ekipa ga je prihvatila

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je pobijedio bugarski CSKA 3:2 u drugoj pripremnoj utakmici odigranoj u Sloveniji. Trener zagrebačkog kluba Igor Bišćan odgovarao je na pitanja novinara nakon pobjede u kojoj su golove zabili Mahir Emreli, Josip Drmić i Dario Špikić. "Zadovoljan sam sve u svemu. Bili smo dobri cijelu utakmicu. Prvo poluvrijeme imali smo jaču momčad na terenu, a reprezentativci su prvi put bili s nama. Odradili su dobrih 45 minuta.

Zaslužili smo zabiti još koji pogodak s obzirom na šanse koje smo imali. Rezultat izgleda ovako kako izgleda zbog pet-šest minuta dekoncentracije. No stanje na terenu je bilo drugačije, zaslužili smo uvjerljiviju pobjedu. Bilo je dobrih stvari, dobro je što su se reprezentativci priključili.

U zadnjoj pripremnoj utakmici dat ću im koju minutu više kako bismo izvukli maksimum iz svega što se događalo tijekom priprema koje su bile malo komplicirane. No mislim da sve ide u dobrom smjeru i da ćemo relativno spremni dočekati prvu utakmicu sezone", izjavio je Bišćan.

Trener Dinama dobio je pitanje o Petru Sučiću, 19-godišnjem bosanskohercegovačkom veznjaku kojeg je Dinamo 2021. za 200 tisuća eura doveo iz mostarskog Zrinjskog i koji se dokazuje na pripremama s prvom momčadi.

Petar Sučić je ponovno bio u prvoj momčadi. Bio je dobar.

Da. Dobro trenira, radi korisne stvari za momčad. Sluša, ekipa ga je prihvatila i to je dobro.

Koliko je momčad iz prvog poluvremena blizu sastava za utakmicu Superkupa s Hajdukom?

Nisam o tome razmišljao kad sam slagao momčad za ovu utakmicu. U prvom planu bilo je dati minutažu reprezentativcima, a u utorak nam se priključuju još trojica. Kontrolirali smo minutažu onima koji su igrali malo više i dobro trenirali.

Marina, Gurlice, Štefulja, Lukanića i Livakovića u ponedjeljak nije bilo u momčadi.

Procijenili smo da bismo Marina trebali poštedjeti. Osjetio je neke probleme, bilo je umora, a u prvoj utakmici odigrao je svih 90 minuta. Ostala četvorica trenirala su ujutro. Napravili su dobar trening, nisu izgubili dan, ali nisu konkurirali za momčad.

Šutalo je zaigrao nakon 309 dana.

Lijepo. Zaslužio je malo sreće, posebice sa zdravljem. On je igrač koji hoće i može pomoći. Sigurno će nam biti od koristi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.